Studiu: Investitiile in locurile de munca mobile au un impact pozitiv

Marti, 11 August 2009, ora 12:27
1976 citiri
Studiu: Investitiile in locurile de munca mobile au un impact pozitiv

Peste 66% din liderii de business chestionati de compania de consultanta si resurch JBA considera ca investitiile in dezvoltarea locului de munca mobil va avea un impact organizational pozitiv, iar 19,4% prevad un impact negativ.

Potrivit studiului realizat de JBA, pentru compania Regus, 83% din liderii de business prevad o schimbare semnificativa a modului de configurare a locului de munca in viitor. Cu toate acestea, doar 61% sustin ca au reusit o schimbare de succes in trecut, discrepanta ce s-a triplat in perioada 2006-2008.

Studiul urmareste sa identifice perceptia liderilor de business asupra modului in care va arata locul de munca al viitorului si a fost realizat pe baza discutiilor cu un esantion de 1.130 de manageri. De asemenea, crecetarea arata ca organizatiile care si-au depasit financiar competitia implementeaza raspunsuri radicale si eficiente.

Acestea sunt grupate in locuri de munca mobile si locuri de munca axate pe retea sociala. "Conceptul de locuri de munca mobile presupune autonomie spatiala si temporala totala pentru angajati, acestia putand sa aleaga singuri unde si cand lucreaza.

La polul opus, locurile de munca axate pe retea sociala presupun eforturi active de incurajare a angajatilor sa se implice in relatii de colaborare cu persoane care au aceleasi opinii, trecand astfel mult peste barierele impuse de traditionalul loc de munca

Acest lucru duce la o crestere semnificativa a capacitatii de inovatie si la dezvoltarea competitivitatii si a creativitatii", se arata in documentul citat. Totodata studiul releva ca mai mult de 40% din mamageri transforma locurile de munca pentru a incuraja colaborarea intre angajati, iar in urmatorii ani, se va inregistra o crestere de 27,5% a investitiilor in locurile de munca mobile.

In privinta investitiilor in locurile de munca axate pe retea sociala, 79,5% din managerii chestionati considera ca acestea vor avea un impact organizational pozitiv. Doar 8,4% prevad un impact negativ, iar in urmatorii ani, se va inregistra o crestere de 27,6% a investitiilor in locurile de munca axate pe retea sociala.

"Contextul economic actual a rescris cartea de reguli a locurilor de munca. Peste 10 ani, modul in care lucram astazi ne va parea la fel de ciudat cum ne pare acum un car tras de un cal fata de un automobil.

Acest raport, bazat pe opiniile experimentate a mai mult de 1.000 de leaderi de business va ajuta organizatiile sa identifice ce schimbari trebuie efectuate asupra spatiilor de lucru pentru a le adauga avantajul competitivitatii"a declarat chief executiv Regus, Mark Dixon.

"Din raportul nostru reiese clar ca increderea pe care o au leaderii din business in abilitatea lor de a se schimba nu este pe masura asteptarilor lor de schimbare. Nu este o noutate ca trecem printr-o schimbare constanta, dar este cert ca, acum mai mult ca oricand, fiecare afacere se lupta cu provocari din ce in ce mai complexe si mai concrete, asociate cu riscuri crescute si nesiguranta.

Cum imi spunea cineva la un moment dat, "inotam in ape tulburi", declara John Blackwell, Chief Executive - JBA. De asemenea, chiel executive JBA, John Blackwell, considera ca orientarea spre locuri de munca ce mizeaza pe retea sociala si pe interconectare va ajuta la recrutarea de noi oameni capabili, va optimiza diseminarea noilor tehnologii si, cel mai important, va reduce dramatic costurile suportate de organizatii, in multe cazuri chiar cu 40%.

JBA este considerat de un mare numar de companii drept cea mai importanta autoritate in ceea ce priveste performanta la locul de munca. JBA ajuta organizatiile sa inteleaga dinamica rapida a muncii si a fortei de munca, ajustand financiar interactiunile de la locul de munca in asa fel, incat sa creasca outputul, sa optimizeze numarul de angajati, sa reduca costurile si sa integreze practicile de lucru actuale.

#manageri, #loc, #munca, #job, #mobil , #stiri Impact