Tinerii "iGen": Vezi cu ce sunt diferiti de Generatia Y

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 16:16
2379 citiri
Tinerii "iGen": Vezi cu ce sunt diferiti de Generatia Y

Generatia Y, formata din cei nascuti dupa anii '70, incepe sa domine din ce in ce mai puternic mediul de afaceri din intreaga lume, atat in pozitii de top management, cat si ca angajati sau consumatori. Cercetatorii au descoperit un subgrup al acestei generatii, pe care l-au denumit iGen si care este alcatuit din oamenii cu o mentalitate puternic influentata de era tehnologica. Cu cat managerii afla mai multe despre membrii "iGen" cu atat mai eficienta ar fi comunicarea si colaborarea in companiile lor. 

Toti cei din Generatia X s-au nascut intr-o era “analoga”. Cei nascuti dupa 1975, insa, apartin complet erei digitale si au fost numiti de catre Forbes Generatia “i”  sau “iGen”.

1975, anul care a schimbat lumea

Specialistii Fobes au realizat un studiu pentru a descoperi asemanarile si diferentele intre cele doua grupuri din cuprinsul aceleiasi generatii.

Scopul studiului a fost de a desfiinta ideile preconcepute despre grupurile demografice si toate acele mituri care s-au format in jurul Generatiei Y.

Specialistii au ajuns la concluzia ca faptul ca te-ai nascut intr-o lume digitala are un impact semnificativ asupra personalitatii tale si a planurilor tale personale si profesionale de viitor, fiind mai important decat orice alta influenta culturala.

Pentru studiu, cele doua grupuri de oameni au fost impartite in “grupul pre-’75” si “grupul “post-‘75”, 1975 fiind momentul in care inventarea microcip-ului si a interfetei grafice pentru utilizatori au schimbat modul in care functioneaza lumea.

Grupul de oameni nascuti “post-75” a fost numit iGen pentru ca isi doreste se vanda, sa fie servit dar si sa fie un obiect de marketing intr-un mod cat mai discret.

Ce inseamna sa faci parte din “iGen”?

Un cercetator american a compus o lista cu cateva trasaturi specifice acestui grup din Generatia Y.

Potrivit cercetatorului, apartii iGen daca ai obiceiul de a face lucrurile corect decat sa faci intocmai ce ti se cere, daca ai prefera sa recompensezi performanta  individuala decat cea de echipa, daca esti mult mai atent cand iti publici datele personale online decat seful tau mai in varsta sau daca esti de parere ca membrii aceleiasi familii sau aceluiasi grup de prieteni nu ar trebui sa munceasca in acelasi loc.

Toate aceste trasaturi par sa contrazica ideile preconcepute  despre Generatia Y. Daca societatea si intreaga lume a afacerilor vor sa fie pregatite pentru “asaltul” noii generatii ca si consumatori, dar si ca angajati sau top management, apare o nevoie clara de a cunoaste oamenii pe care companiile ii cauta.

#companii, #generatia y, #igen, #manageri, #tineri , #stiri Impact