Top manager : Cum sa treci 20 de ani de experienta in CV

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 15:56
3019 citiri
Top manager : Cum sa treci 20 de ani de experienta in CV

Pentru o persoana cu experienta in top management, schimbarile profesionale se realizeaza cel mai adesea fara sa fie nevoita sa isi alcatuiasca un CV. Realizarile vorbesc de la sine si asta ii poate aduce promovari in companie si nenumarate oferte din afara, insa in momentul in care aplica pentru un job, lucrurile se complica. 

Experienta vasta devine o problema, atunci cand trebuie cuprinsa intr-un numar foarte mic de pagini. O alta problema este chiar orgoliul celui care a fost o data CEO si care este acum nevoit sa se transpuna in rolul de “job-hunter”.

Iata o serie de greseli pe care executivii le fac cand incearca sa-si scrie un CV, dupa multi ani in care nu au facut decat citeasca CV-uri:

Prezentarea obiectivelor

Specialistii citati de revista Fortune recomanda sa incepi CV-ul cu un rezumat al experientei in management, o prezentare succinta a tuturor realizarilor importante din cariera ta de pana acum.

Poti folosi “bullet points” ca sa scoti in evidenta aptitudinile iesite din comun.

Tendinta de a arata ca esti “om bun la toate”

Unele persoane din top management au probleme in incercarea de a defini o nisa pe care vor sa se axeze.

Recrutorii insa, stiu exact ce cauta si, daca incerci sa ii convingi ca esti bun la toate, risti sa nu fii luat in serios.

O solutie ar fi accentuarea unei arii sau doua de business in care ai avut un impact considerabil, iar cand te afli fata in fata cu intervievatorul poti mentiona restul aptitudinilor pe care le consideri relevante.

Folosirea unui limbaj prea vag

O greseala des intalnita este situatia in care CV-ul este alcatuit in intregime dintr-o lista cu titulaturi.

Sunt mari sanse ca, in afara companiei in care ai lucrat, titulatura de “responsabil cu” ceva anume sa nu fie suficient de specifica si sa nu comunice nimic relevant.

Cea mai buna varianta este cea in care iti transpui realizarile in sume concrete sau, cel putin, in procente, daca vrei ca potentialul angajator sa isi faca o idee clara despre ce esti in stare sa faci.

Tendinta de a concentra toata experienta intr-o singura pagina

Studiile de specialitate au aratat ca  95% dintre angajatori ar citi un CV de doua pagini, iar in anumite domenii, precum tehnologia informatiei sau mediile academice, chiar si trei sunt acceptabile.

E greu sa incluzi o experienta de 20 de ani intr-o singura pagina fara sa faci informatia extrem de greu de citit.

Specialistii recomanda ca pe prima pagina sa incluzi realizarile cu un impact de proximitate temporala.

Pe urmatoarea pagina, poti include din ce in ce mai putine detalii, subliniind doar modul in care au avut o influenta asupra restului carierei.

Uita ca CV-ul e un instrument de marketing

Chiar si cei mai buni manageri isi saboteaza singuri realizarile remarcabile, punandu-le pe seama unei banalitati profesionale.

Ei nu vor sa se laude, insa in CV este chiar indicat sa faci asta si sa te vinzi, fara sa devii arogant.

#ani de experienta in cv, #cv, #cv de manager, #manager, #top manager , #stiri Impact