Turbulentele din piata financiara ar putea scadea PIB-ul UE in 2008

Luni, 03 Septembrie 2007, ora 22:09
844 citiri

Turbulentele din sectorul creditelor ar putea scadea cresterea economica a zonei euro cu cateva puncte de baza anul viitor, a spus luni comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, citat de Reuters.Produsul intern brut al zonei euro ar putea insa ajunge la 2,7% anul acesta, a spus Almunia si a adaugat ca este improbabil ca in zona euro cresterea economica sa fie oprita de instabilitatea pietei.

"Cred ca riscurile pentru anul viitor s-au accentuat, analizand situatia din perspectiva mai multor scenarii economice si, probabil, toate aceste turbulente vor scadea cresterea economica din Europa cu cateva zecimale", a spus Almunia, citat de Reuters.

Amploarea impactului va depinde de masura in care criza din sectorul american al creditelor americane cu grad mare de risc va afecta cresterea economica a Statelor Unite ale Americii, a mai spus comisarul european pentru afaceri economice si monetare.

Comisia Europeana prognozeaza ca zona euro va avea o crestere economica de 2,5% in 2008.

Conditiile de credit ar putea sa se inaspreasca treptat, dar nu ar trebui sa se inregistreze si o incetinire abrupta a creditarii, a mai spus Almunia.

"Nu avem niciun motiv sa credem ca vom asista la o inasprire rapida si dificila a conditiilor financiare", a mai spus Almunia.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)