Uniqa a afisat un profit semestrial in scadere cu 64,4%, la 32 milioane euro

Vineri, 28 August 2009, ora 12:09
836 citiri
Uniqa a afisat un profit semestrial in scadere cu 64,4%, la 32 milioane euro

Grupul austriac de asigurari Uniqa a obtinut in primul semestru un profit consolidat de 32 milioane euro, in scadere cu 64,4% fata de aceeasi perioada din 2008, pe fondul scaderii afacerilor din estul Europei, afectate mai ales de deprecierea monedelor locale, a anuntat vineri grupul, potrivit NewsIn.

In primul semestru din 2008, grupul Uniqa inregistrase un profit consolidat de 91 milioane euro. Primele brute subscrise la nivelul grupului Uniqa au scazut in primul semestru cu 1,6%, pana la 2,955 miliarde euro, de la 3,003 miliarde euro in aceeasi perioada din 2008.

In tarile din Europa de Est, afacerile Uniqa au scazut cu 5,7% in primul semestru, grupul punand evolutia mai ales pe seama deprecierii monedelor din regiune in prima parte a anului.

"Volumul primelor brute subscrise de Uniqa Group s-a redus usor in prima jumatate a lui 2009 ca urmare a mediului economic dificil si a impactului negativ generat de evolutia monedelor din Polonia, Ungaria, Romania si Serbia", se arata in raport.

Unita era la finalul anului trecut pe pozitia a opta in clasamentul asiguratorilor din Romania, cu o cota de piata de 5,61%.

Uniqa Asigurari a anuntat la finalul lui iulie ca si-a sporit de 3,7 ori profitul net in primul semestru al acestui an, pana la 5,23 milioane lei (1,24 milioane euro), in timp ce primele brute subscrise au scazut cu 8,2%, pana la 248,33 milioane lei (59 milioane euro).


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#uniqa, # asigurari, # profit , #stiri Impact