Vezi cat costa terenurile din zona metropolitana Bucuresti

Marti, 12 Iulie 2011, ora 16:12
1948 citiri
Vezi cat costa terenurile din zona metropolitana Bucuresti

Terenurile scoase la vanzare, din zona metropolitana Bucuresti, au o suprafata totala de aproape 6.600 de hectare si au o valoare de 6,8 miliarde de euro, conform unui studiu al dezvoltatorului imobiliar Impact Developer& Contractor. 

"Totalitatea datelor analizate releva ca inelul 1 are la vanzare o valoare de 2,27 miliarde euro, inelul 2 o valoare de 653 milioane euro, inelul 3 o valoare de 486 milioane euro, iar intravilanul orasului Bucuresti are la vanzare o valoare de 3,34 miliarde euro.

Toate aceste sume fac ca perimetrul metropolitan al orasului Bucuresti sa aiba o valoare de circa 6,8 miliarde euro la vanzare", se arata intr-un comunicat al Impact Developer & Contractor, citat de Gandul.

Studiul a fost realizat pe baza zonei aflate in vecinatatea Bucurestiului, formata din trei inele concentrice, alcatuite din suprafetele diverselor localitati care intra in componenta judetelor Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Dambovita.

Potrivit studiului, pretul mediu cu care se vinde metrul patrat de teren, indiferent de suprafata totala a acestuia, in primul inel este de 82 euro, iar localitatea cu cel mai ridicat pret mediu este Pipera (326 euro/mp), iar cel mai scazut pret mediu se afla la Vidra, cu 33 euro/mp.

In cel de-al doilea inel, pretul mediu variaza intre 2 euro si 350 de euro pe metrul patrat.

In cel de-al treilea inel ce inconjoara Bucurestiul terenurile se vand cu un pret mediu de 25 euro/mp. Cel mai mare pret mediu este la Snogov, cu 107 euro/mp, iar in localitatea Gostinari clientii pot achizitiona un teren cu un pret mediu de doar 2 euro/mp.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#piata imobiliara, #pret terenuri, #terenuri , #stiri Impact