Videanu: anul acesta nu va fi liberalizat pretul gazelor

Joi, 29 Iulie 2010, ora 15:09
1212 citiri
Videanu: anul acesta nu va fi liberalizat pretul gazelor

Ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Adriean Videanu, a declarat joi ca pretul gazelor nu va fi liberalizat anul acesta, propunerile de liberalizare urmand sa vina doar dupa ce ANRE va finaliza studiul de impact, iar toti actorii de pe piata le vor aproba, transmite NewsIn.

"La nivelul ANRE se deruleaza o evaluare asupra impactului si, pe baza acestui studiu de impact, vom face o propunere pe care o vom agrea cu toti actorii din piata. Am prezentat disponibilitatea de a gasi momentul optim intr-un calendar pe care sa il discutam. 

Eu cred ca se si creeaza premisele, o data cu inaugurarea interconectarii Szeged-Arad, unei piete concurentiale din punct de vedere a gazului", a precizat Videanu.

Acesta a mai mentionat ca liberalizarea pretului gazelor nu inseamna neaparat si majorari de preturi pentru populatie.

"Liberalizarea pretului nu trebuie sa conduca neaparat la ideea majoraraii pretului, pentru ca, daca Romania isi deschide interconectarea, exista sursa alternativa la nivelul pietei spot din tarile membre ale UE.

Liberalizarea pretului in conditiile unei alternative va crea parghiile de reglare a pretului de catre piata", a mai mentionat ministrul.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#videanu, #liberalizare, #pret, #gaze , #stiri Impact