InBev Romania si-a schimbat numele in Bergenbier

Luni, 01 Martie 2010, ora 14:28
1414 citiri
InBev Romania si-a schimbat numele in Bergenbier

InBev Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de bere din Romania, a devenit Bergenbier incepand cu 1 martie, preluand astfel numele celui mai popular brand din portofoliu, a anuntat luni compania. 

Bergenbier este prima marca din portofoliu lansata pe piata locala si totodata "motorul afacerii", reprezentand anual aproximativ jumatate din volumul si valoarea vanzarilor firmei., informeaza Mediafax

Alaturi de Bergenbier, compania produce si marcile Stella Artois, Beck's, Löwenbräu si Noroc.

"Decizia schimbarii numelui companiei a fost luata in contextul in care, in decembrie 2009, aceasta a iesit din grupul Anheuser-Busch InBev, odata cu vanzarea tuturor operatiunilor sale din noua tari ale Europei Centrale si de Est (Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Bosnia si Slovacia) catre CVC Capital Partners, unul dintre principalele fonduri de investitii private si consultanta in investitii la nivel mondial", se mai arata in comunicat.

Bergenbier va fi parte integranta a grupului nou-format "StarBev", ce include toate operatiunile din domeniul producerii si distributiei berii, achizitionate de CVC Capital Partners in urma tranzactiei de la finele anului trecut.

"Am ales sa ne numim Bergenbier ca semn firesc al recunoasterii unui renume pe care compania si l-a creat in ultimii 15 ani.

Oricare a fost numele entitatii juridice, suntem cunoscuti prin Bergenbier, brandul creat in mai 1995", a declarat Mihai Ghyka, presedinte Bergenbier.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#InBev, # romania, # nume, # bergenbier , #stiri Inbev Romania