Comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in august - INS

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 10:27
1191 citiri
Comertul cu autovehicule si motociclete a scazut in august - INS

Afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete au scazut in primele opt luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 3%, ca serie bruta, si cu 2,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a anuntat Institutul National de Statistica.

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut, ca serie bruta, cu 1,2% in luna august fata de luna iulie 2012 si a crescut ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,8%.

Cresterea afacerilor din comertul cu autovehicule si motociclete, ca serie bruta, a scazut in august 2012 pe fondul reducerilor inregistrate la comertul cu autovehicule (3,3%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente si intretinerea si repararea motocicletelor (0,7%).

Si activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au inregistrat o crestere de 2%, in timp ce comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a avansat cu 1,4%.

Cifra de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in august fata de luna anterioara, ca serie bruta, cu 2,5% si a scazut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare su de sezonalitate cu 0,8%.

Cum au evoluat afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete in august 2012 fata de august 2011

Afacerile din comertul cu ridicata si amanuntul, intretinerea si repararea motocicletelor, serie bruta, au scazut cu 5,8% in august 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul reducerii afacerilor din comertul cu autovehicule (8,7%), intretinerea si repararea autovehiculelor (3,3%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,6%).

Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 14,9% in august 2012 fata de august 2011.

Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,2% in august 2012 fata de august 2011.

Cifra de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut in august 2012 fata de august 2011, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,5%, respectiv 1,4%.

Cum au evoluat afacerile din comertul cu autovehicule si motociclete in primele opt luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut

In primele opt luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada din 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor, serie bruta, a scazut cu 3%, pe fondul diminuarilor inregistrate la comertul cu autovehicule (4,6%) si la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,2%).

Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 2,1% in primele opt luni din 2012 fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce afacerile de intretinere si reparare a autovehiculelor au crescut cu 0,4%.

Afacerile pentru comertul cu ridicata si cu amanunttul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,5% in primele opt luni din 2012, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut in primele opt luni din 2012, fata de aceeasu perioada a anului trecut, atat ca serie

bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 2,1%, respectiv cu 2,1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comert autovehicule 2012, #comert motociclete 2012, #INS comert autovehicule motociclete, #INS comert auto 2012 , #Comert