ING vinde divizia de asigurari din Malayezia pentru 1,3 miliarde de euro

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 09:56
2205 citiri
ING vinde divizia de asigurari din Malayezia pentru 1,3 miliarde de euro

ING Grup a vandut divizia de asigurari din Malayezia companiei AIA Group, al treilea cel mai mare asigurator din Asia, pentru 1,3 miliarde de euro.

Aceasta este cea mai mare achizitie a AIA Group ca firma listata. Tranzactia va majora cota de profit pe care AIA, cu sediul in Hong Kong, o obtine din Malaezia, de la 8% la 13%.

Achizitia va combina operatiunile ING, al treilea mare asigurator din Malayezia, cu divizia AIA, a patra ca marime, pentru a crea cea mai mare companie de asigurari din acest stat aflat in Sud-Estul Asiei. AIA va ajunge la o cota de piata de 25% in Malayezia.

Joi, la bursa de la Hong Kong, actiunile AIA au urcat cu 0,3%, anul acesta inregistrand un avans de 22%.

Cel mai mare grup olandez de servicii financiare, ING Groep NV, prezent si pe piata din Romania, a anuntat ca in urma finalizarii tranzactiei va inregistra un castig aproximativ 780 milioane de euro.

La inceputul acestui an, ING a anuntat ca ar putea vinde o parte din activele bancare pentru a urgenta rambursarea ajutoarelor de stat si indeplinirea noilor cerinte de capital.

ING a primit in 2008 ajutoare de stat in valoare de zece miliarde de euro, iar pentru a obtine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoita sa cedeze o parte din activitati si sa promita ca pana in 2013 va separa operatiunile bancare de cele de asigurari.

Analistii apreciaza ca vanzarea operatiunilor de asigurari din Asia ar putea aduce ING un castig de 5,8 miliarde de euro (7,7 miliarde de dolari), iar dupa achitarea datoriilor, grupul olandez ar ramane cu 4,2 miliarde de euro in numerar.

Saptamana trecuta, ING Groep a anuntat ca va inchide divizia de tranzactii financiare din Rusia si din Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania, si va concedia aproximativ 130 de angajati.

Adrian Simpson, director de comunicatii pe segmentul de corporate la ING Marea Britanie, a explicat ca vor fi concediati aproximativ 100 de analisti si traderi si vor fi reduse aproximativ 30 de locuri de munca pe segmentul corporate finance, majoritatea in Ungaria, Cehia si Romania.

Barclays Bank va achizitiona divizia ING Direct din Marea Britanie si va prelua depozitele in valoare de 10,9 miliarde de lire si datoriile de 5,6 milioane de lire ale ING Direct.

Barclays Bank va prelua ING Direct din Marea Britanie

ING Asigurari de Viata a obtinut in primul semestru din acest an un profit brut de 6,85 milioane lei, in scadere cu 55% fata de aceeasi perioada din 2011, cand acesta s-a ridicat la 15,1 milioane lei.

Profitul ING Asigurari de Viata se injumatateste in semestrul intai

#ING vanzare divizie Malezia, #ING divizie Malaezia, #AIA Group divizie ING, #divizii ING Groep , #Investitii