ING vrea sa iasa din Asia, pentru 6 miliarde de euro

Marti, 31 Iulie 2012, ora 19:59
1289 citiri
ING vrea sa iasa din Asia, pentru 6 miliarde de euro

Cel mai mare grup olandez de servicii financiare, ING Groep NV, prezent si pe piata din Romania, cauta sa obtina cel putin sase miliarde de euro din vanzarea operatiunilor de asigurari de viata din Asia.

ING negociaza cu firmele Manulife Financial Corp si AIA Group Ltd. vanzarea operatiunilor din Sud-Estul Asiei iar cu cele doua companii si grupul KB Financial Group Inc. analizeaza vanzarea diviziei din Coreea de Sud, au declarat pentru Bloomberg surse anonime.

Doua fonduri private de investitii au facut o oferta pentru operatiunile din Japonia. Tranzactiile ar urma sa fie finalizate pana la sfarsitul lunii august.

De asemenea, ING negociaza si vanzarea intregii afaceri din Asia, cu un consortiu condus de Mark Wilson, fostul sef al AIA, alaturi de Blackstone Group si Swiss Re Ltd.

La inceputul acestui an, ING a anuntat ca ar putea vinde o parte din activele bancare pentru a urgenta rambursarea ajutoarelor de stat si indeplinirea noilor cerinte de capital. ING a primit in 2008 ajutoare de stat in valoare de zece miliarde de euro, iar pentru a obtine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoita sa cedeze o parte din activitati si sa promita ca pana in 2013 va separa operatiunile bancare de cele de asigurari.

Analistul Cor Kluis, de la Rabobank International, aprecia recent ca vanzarea operatiunilor de asigurari din Asia ar putea aduce ING un castig de 5,8 miliarde de euro (7,7 miliarde de dolari) iar dupa achitarea datoriilor grupul olandez ar ramane cu 4,2 miliarde de euro in numerar.

#ING vanzare operatiuni Asia, #ING fonduri investitii, #ING vanzare active bancare , #Investitii