ING Bank Romania va avea un nou CEO: Misu Negritoiu devine presedinte

Vineri, 31 August 2012, ora 10:53
2481 citiri
ING Bank Romania va avea un nou CEO: Misu Negritoiu devine presedinte

ING Bank Romania va avea un nou director general (CEO) incepand cu 1 septembrie 2012, dupa ce Misu Negritoiu va prelua functia de presedinte (chairman) al bancii.

Pozitia de CEO va fi preluata de Michal Szczurek, de origine poloneza, care are o experienta de aproape 20 de ani in banca. Acesta a avut un rol semnificativ in crearea celui mai mare fond de pensii din Polonia, apoi a trecut in arena bancara, a restructurat divizia de Retail Banking din cadrul ING Bank Szlaski, iar in ultimii trei ani a condus divizia de Retail Banking a TMB Thailanda, unde ING este actionar.

Misu Negritoiu s-a alaturat ING Bank in anul 1997. In anul 2006 a fost numit director general al ING Bank Romania si CEO Wholesale Banking, iar ulterior, in ianuarie 2010, a devenit CEO al ING Bank Romania.

Misu Negritoiu a declarat ca Michal Szczurek are experienta in segmentele de retail, IMM-uri si servicii bancare electronice. n

Grupul ING, cea mai mare institutie financiara olandeza, a anuntat un profit in scadere cu 22% in al doilea trimestru al anului, dupa ce a vandut in pierdere o serie de active in Spania si dupa ce rata creditelor neperformante a crescut.

Profitul companiei a scazut la 1,17 miliarde de euro, de la 1,51 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului precedent.

ING Group: Profit in scadere cu 22%

ING vrea sa iasa din Asia, pentru 6 miliarde de euro

#conducere ING Bank Romania, #schimbari conducere ING Bank, #rezultate financiare ING Bank, #Misu Negritoiu ING Bank , #Management