Banci: ING vinde actiuni, pentru a face fata normelor UE

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 18:48
2296 citiri
Banci: ING vinde actiuni, pentru a face fata normelor UE
Foto: ING/ SURSA: Arhivafoto.ro

ING ar putea lua in considerare vanzarea de actiuni bancare pentru a returna cat mai repede ajutorul de stat primit de la Olanda, in contextul in care noile reglementari impuse de UE privind capitalul si criza din Europa pun probleme de profitabilitate institutiei.

ING are ca target revenirea la echilibru, si sa readuca profitabilitatea de la 10% pana la 13% pana in 2015, potrivit datelor oferite, vineri, de banca. ING ar putea lua in considerare vanzarea de actiuni precum cele pe care le detine la Bank of Beijing sau ABM Amro Bank, spuneau, joi, analistii citati de Bloomberg.

In plus, ING trebuie sa isi reduca bilantul cu 45% pana la sfarsitul lui 2012, raportat la nivelurile din 2008 si sa renunte la divizia de asigurari.

ING si-a redus cheltuielile pentru unitatea sa de creditare cu 3 procente din 2008 pana in 2010. Aceste eforturi sunt impiedicate, acum, de reglementarile privind costurile si taxele bancare, a mai spus ING. Reducerea costurilor si investitiile in sistemele computerizate ar trebui sa ajute ING Bank sa limiteze cheltuielile pana in 2015, a declarat banca.

In cel de-al patrulea trimestru din 2011, ING si-a redus expunerea pe datoria suverana a Italiei cu 800 de milioane de euro, dar si pe obligatiunile Spaniole cu 300 de milioane de euro. Asta inseamna ca banca a ramas cu o expunere de 2 miliarde de dolari pe datoriile guvernamentael ale Greciei, Italiei, Spaniei si Portugaliei, a mai spus compania.

Prioritatea bancii in urmatorii doi ani este se returneze statului olandez 3 miliarde de euro si sa indeplineasca cerintele Basel III privind nivelurile de capital, respectand, inacelasi timp restructurarea impusa de Uniunea Europeana, a delcarat institutia intr-un comunicat transmis vineri.

O "eventuala analiza a actiunilor care nu sunt de baza", din partea creditorului ar putea contribui la o returnare mai rapida a banilor catre Olanda, a declarat ING pe o preznetare postat pe site-ul companiei.

ING trebuie sa plateasca inca 3 miliarde de euro, pana in mai

Compania a primit un ajutor de stat de 10 miliarde de euro si i-a transformat in active ipotecare de 21,6 miliarde de euro pentru guvernul olandez, in 2008, cand a inceput criza financiara.

ING a returnat 7 miliarde de euro pana acum si trebuie sa finalizeze platile pana in luna mai.

"In mod ideal, ar trebui sa returnam datoriile catre stat anul acesta. Cu toate aceste, luand in considerare criza din zona euro si inasprirea regulilor de capital, trebuie sa luam o abordare mai atenta si sa ne mentinem o rata puternica de capital, intrucat ne indreptam spre adoptarea regulilor BASEL III.

ING planuieste sa aiba o rata de capital de nivel 1, ca o masura de consolidare financiara, de mai mult de 10% pana la sfarsitul lui 2013, fata de 9,6% raportata la sfarsitul celui de-al treilea trimestru, potrivit comunicatului institutiei.

Dupa ce isi va returna datoriile si isi va indeplini cererile de capital, ING planuieste sa rezolve problema platii dividendelor. Institutia se asteapta ca regulile Basel III sa fie favorabile pentru a-si reduce rata capitalului de nivel 1 cu 80 de puncte de baza, pana la sfarsitul lui 2013.

"Nu ne surprinde faptul ca ING da prioritate problemelor sale de capital in fata returnarii datoriilor sale catre stat, a declarat Lemer Salah,analist la SNS Securities in Amsterdam.

Activitatea ING Romania, prolifica in 2011

Profitul brut al ING Bank Romania a crescut, in primele sase luni din 2011, cu 8% si a ajuns la valoarea de 65 milioane lei, potrivit datelor bancii publicate la sfarsitul lunii august 2011.

Portofoliul de credite ING s-a majorat, in priele sase luni din 2011, cu 7% fata de aceeasi perioada din 2010, ajungand pana la 8,14 miliarde de lei. Faptul ca banca a acordat tot mai multe imprumuturi persoanelor fizice a generat aceasta crestere, explica banca,

Economiile si depozitele romanilor au inregistrat, in aceeasi perioada, o crestere de 2%, pana la 9.245 milioane lei, in timp ce activele totale au crescut la 12,442 miliarde lei, cu 6% peste valoarea din semestrul 1 din 2010.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#ING probleme, #capital ING, #reguli UE ING , #Rezultate financiare