Brokerii se pot inscrie pentru intermedierea listarii FP pana pe 18 august

Vineri, 13 August 2010, ora 09:38
1115 citiri
Brokerii se pot inscrie pentru intermedierea listarii FP pana pe 18 august

Fondul Proprietatea (FP) a prelungit pana miercuri, 18 august, termenul limita pana la care brokerii pot depune ofertele in vederea intermedierii listarii Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a solicitarilor primite pentru clarificari din partea potentialilor intermediari, transmite Mediafax.

Fondul a anuntat ca a primit, inclusiv joi, solicitari pentru unele clarificari privind licitatia, potrivit unui anunt al institutiei.

Teremenul limita pentru depunerea ofertelor expira vineri, 13 august.

Brokerii interesati sa participe la licitatie pot depune ofertele, in nume propriu sau asociati intr-un consortiu, pana miercuri la ora 14:00, iar deschiderea ofertelor va avea loc la ora 15:00, la sediul FP, in prezenta reprezentantilor Fondului si a reprezentantilor imputerniciti ai ofertantilor, se arata in anunt.

Societatile de servicii de investitii financiare si diviziile de brokeraj ale bancilor au cumparat pana miercuri 13 caiete de sarcini in vederea intermedierii listarii.

Potrivit unor surse din piata de capital, caietele de sarcini au fost cumparate de diviziile de brokeraj ale BCR, BRD, ING Bank, precum si de Raiffeisen Capital&Investment (RCI), Wood& Company Financial Services, BT Securities, Alpha Finance, UniCedit CAIB Securities, KBC Securities si Intercapital Invest.

De asemenea, in piata de capital se vorbeste de asocierea intr-un consortiu a diviziilor de brokeraj ale BRD si ING impreuna cu RCI, dar si de un parteneriat intre UniCredit CAIB si KBC Securities.

Sursele citate se asteapta ca Fondul Proprietatea sa primeasca 5-6 oferte, intrucat brokerii se vor asocia in consortii.

Printre conditiile de participare la licitatie se numara intermedierea de catre broker, in ultimii cinci ani, unor tranzactii in valoare cumulata de minim 300 milioane euro si o cifra de afaceri in ultimii doi de cel putin 100.000 de euro.

De asemenea, intermediarii nu trebuie sa fie in reorganizare judiciara, faliment ori lichidare, sa nu fi fost condamnati, in ultimii trei ani, prin hotararea definitiva a unei instante judecatoresti pentru o fapta care a adus "atingere eticii profesionale" sau pentru comiterea unei greseli in materie profesionala.

In plus, brokerii trebuie sa declare pe proprie raspundere ca nu au fost sanctionati de catre CNVM, BVB sau BNR.

Atribuirea contractului de achizitie se va face pe baza criteriului "oferta cea mai avantajosa din punct de vedere tehnico - economic".

Contractul cu ofertantul castigator va fi incheiat pentru o perioada de 6 luni de la data semnarii, insa poate fi prelungit cu acordul partilor.

Dupa selectarea brokerului, Fondul va organiza o licitatie pentru selectarea consultantului legal in vederea listarii FP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brokeri, #fond, #proprietatea , #stiri ING