Bursele europene au inchis indecis - 15 Iulie 2010

Joi, 15 Iulie 2010, ora 01:10
892 citiri
Bursele europene au inchis indecis - 15 Iulie 2010

Marile piete de capital ale continentului au inchis sedinta bursiera de miercuri mixt, pe o piata caracterizata de scepticism, influentata si de decizia investitorilor de a-si marca profiturile dupa sase zile consecutive de crestere, informeaza Newsin. 

Astfel, indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a incheiat ziua cu o scadere de 0,33%, pana la 5.253,52 puncte, indicele DAX, al pietei din Frankfurt, a avansat cu 0,30%, pana la 6.209,76 puncte, iar indicele CAC 40, al bursei din Paris, a pierdut 0,13%, inchizand la 3.632,98 puncte.

Cu toate ca au deschis in crestere, actiunile europene au avut o tendita de scadere pe finalul zilei, intrucat pierderile inregistrate de sectorul minier si cel auto au contrabalansat castigurile segmentului tehnologic, titreaza Marketwatch.

"O sesiune de crestere de sase zile este, deja, ceva cam lunga in context istoric, asa incat investitorii sunt de obicei inclinati sa-si gaseasca orice scuza pentru a-si marca o parte din profituri", a comentat Ad van Tiggelen, analist al ING Investment Management, citat de Marketwatch.

"Astazi investitorii si-au gasit scuza in ritmul dezolant de crestere a productiei industriale inregistrate in mai, de doar 0,9% fata de cifra estimata de 1,3%, precum si in scaderea numarului aplicatiilor saptamanale de credit ipotecar din SUA cu trei procente", a adaugat van Tiggelen.

In acelasi timp, in SUA s-a inregistrat o scadere de 0,5% a vanzarilor comerciale, mai ampla decat estimarile analistilor. Bursele americane au deschis mixt, insa dupa primele tranzactii au inregistrat o tendinta de crestere usoara. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#burse, #europene, #investitori , #stiri ING