Creditele de retail acordate de ING Bank Romania s-au redus cu o treime in T1

Marti, 05 Mai 2009, ora 12:03
2127 citiri
Creditele de retail acordate de ING Bank Romania s-au redus cu o treime in T1

Creditele de retail acordate de ING Bank Romania au scazut in primul trimestru cu o treime fata de primele trei luni din 2008, iar volumul total al imprumuturilor s-a redus cu 5% in aceeasi perioada, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al bancii, Misu Negritoiu.

In martie 2008, volumul creditelor de retail acordate de banca era de 597 milioane euro

"Creditele de nevoi personale au scazut cel mai mult, iar cele in lei s-au redus mai mult decat cele in valuta", a spus Negritoiu.

Principala cauza a scaderii este, in opinia lui Negritoiu, reducerea cererii de imprumuturi.

In schimb, depozitele atrase de ING Bank au inregistrat o usoara crestere, de 4-5%, la finalul primului trimestru din 2009, "cu toate ca ING este un pic in urma in ce priveste preturile pe care le practicam", a mai spus Negritoiu.

La sfarsitul primelor trei luni din 2008, conform raportului bancii-mama, depozitele atrase de ING Bank Romania se situau la 928 milioane euro.

Raportul dintre credite si depozite a urcat usor de la inceputul acestui an, la 95%, de la 93% la finalul lui 2008.

"Pe portofoliul existent, veniturile au crescut peste 2008. Productia noua, in schimb, a crescut mai putin", a mai spus Negritoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Negritoiu, # credite, # scadere, # valoare , #stiri ING