Deprecierea pietei imobiliare scade profitul ING cu 25% in T2

Miercuri, 13 August 2008, ora 11:49
822 citiri

Grupul financiar olandez ING a raportat o scadere a profitului net pe al doilea trimestru cu 25%, la 1,92 miliarde euro, afectat de deprecierea pietei imobiliare si de micsorarea castigurilor din investitii, relateaza Reuters.

Acesta s-a situat, totusi, peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters, ce estimasera un profit net cuprins intre 1,18 - 1,69 miliarde euro, media profitului net estimat fiind de 1,52 miliarde euro. in aceeasi perioada a anului trecut, ING a raportat un profit net de 2,56 miliarde euro.

Grupul ING, asemeni competitorilor sai europeni, a fost afectat de criza creditelor ipotecare cu grad mare de risc (subprime) declansata anul trecut, cand un numar mare de americani nu si-au mai putut plati ratele la case.

ING si-a redus expunerea de capital odata cu aprecierea pietei de profil in aprilie si a anuntat ca veniturile sale din plasamente s-au situat cu mult sub nivelul exceptional inregistrat anul trecut.

"Companiile care ofera servicii financiare se confrunta cu o piata de o volatilitate fara precedent, o lichiditate limitata si o competitie acerba in atragerea de depozite, conditii care credem ca vor continua si in 2009", a declarat presedintele executiv al ING, Michel Tilmant.

Actiunile ING s-au depreciat cu 16% anul acesta, in timp ce indicele sectorului bancar european, DJ Stoxx, a scazut cu 28%.

 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...