Enterprise Investors a majorat capitalul Macon Deva

Joi, 24 Iulie 2008, ora 14:57
1388 citiri
Enterprise Investors a majorat capitalul Macon Deva

Enterprise Investors a crescut cu 26 milioane euro capitalul social al Macon Deva, cu scopul de a controla Simcor Grup.

"Macon va investi in Simcor in urmatorii trei ani aproximativ 18 milioane euro, dintre care 4 numai in acest an. Prin aceasta achizitie, Macon va deveni lider pe piata in domeniul maerialelor de constructii, iar capacitatea cumulata de productie de BCA va atinge 80.000 de metri cubi, in timp ce vanzarile consolidate vor depasi 70 milioane euro la sfarsitul acestui an", a declarat directorul general al Macon, Marius Marin. Numarul total de anagajati ai noii companii ar urma sa depaseasca 1.300 de persoane in urmatorii ani.


Macon Deva a cumparat, in urma cu o saptamana, pachetul majoritar de actiuni emise de Simcor Oradea, reprezentand 53% din capitalul companiei, printr-o tranzactie speciala (deal) pe piata Rasdaq, cu 44,85 milioane lei (12,56 milioane euro). Cele 2,6 milioane actiuni Simcor au fost vandute la pretul de 17,20 lei, cu 22,86% peste pretul de referinta.


Miscarea a fost aprobata de Consiliul Concurentei, care autorizase, in urma cu doua saptamani, concentrarea economica realizata de Macon SRL Deva prin dobandirea controlului unic asupra a sapte societati membre ale Grupului Simcor. Potrivit Consiliului Concurentei, cele sapte societati preluate de compania din Deva sunt Simcor Oradea (78,45%), Simbeton (50,14%), Simterac (93,06%), Simcor Var (100%), Simcor Manager (100%), Simpromat (100%), Simsped (100%).


Cele sapte firme din Simcor Grup sunt specializate in productia, vanzarea si transportul de BCA, var, mortaruri, elemente prefabricate din beton si caramizi de teracota. Cifra de afaceri a grupului Simcor a fost de 25 milioane euro in 2007, iar pentru sfarsitul acestui an compania anticipeaza o crestere a acesteia pana la 30 milioane euro.


Pana la sfarsitul lui 2008, Macon va organiza o oferta publica obligatorie pentru cumpararea restului de actiuni ale celor doua companii din grup listate la bursa: Simcor si Simbeton.


"Prin aceasta achizitie, Macon isi va extinde capacitatea de productie si va castiga cota de piata. Tranzactia s-a facut printr-o majorare de capital de 26 de milioane pentru Macon, fonduri proprii ale Macon si cu un imprumut bancar de la ING Bank", a declarat Cristian Nacu, partener la Enterprise Investors.


Macon Deva a fost cumparata in 2006 de PEF V printr-o tranzactie de 35 milioane euro, iar in urma cooperarii cu Enterprise Investors, Macon a inregistrat o cifra de afaceri de 40 milioane euro in 2007, cu 28% mai mare decat in 2006, in timp ce profitul net a crescut cu 68%.


Enterprise Investors vrea sa integreze Macon si grupul Simcor intr-un holding, proces care va dura aproximativ 18 luni. Compania vrea sa faca si investitii in urmatorii trei-patru ani, dupa care ar putea sa-si vanda detinerile, a mai spus Nacu.