Fondurile de pe pilonul III au raportat un randament mediu de 9,1% in T1

Marti, 06 Aprilie 2010, ora 13:44
1600 citiri
Fondurile de pe pilonul III au raportat un randament mediu de 9,1% in T1

Fondurile de pensii private facultative (pilonul III) au inregistrat un randament mediu de 9,1% in primul trimestru al acestui an, iar castigul mediu anual de la lansare si pana in prezent a fost de 10,2%, a anuntat, marti, Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), informeaza NewsIn.

In perioada martie 2009 - martie 2010, fondurile de pe pilonul III au inregistrat un randament mediu ponderat de 23%, potrivit APAPR.

Valoarea activelor nete ale celor 13 fonduri de pensii facultative care isi desfasoara activitatea a crescut cu 6% in februarie, la 228,29 milioane lei (55,58 milioane euro).

Numarul total de participanti atrasi de cele 13 fonduri de pensii facultative era de 190.327 la sfarsitul lui februarie, in crestere cu 1.856 fata de luna anterioara.

La sfarsitul lui februarie erau active 13 fonduri de pensii facultative: ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Fond de Pensii Facultative), OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), Raiffeisen Acumulare (SAI Raiffeisen Asset Management), Concordia Moderat (Asirom-Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA), Eureko Confort (Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), BRD Primo si BRD Medio (administrate de BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private) si Stabil (Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private).

Pilonul III a fost lansat in luna mai a anului 2007.

#pensii facultative, # fonduri, # randament , #stiri ING