Infuziile de capital strain in companiile de asigurari s-au redus cu 53% in S1

Miercuri, 25 August 2010, ora 13:12
1198 citiri
Infuziile de capital strain in companiile de asigurari s-au redus cu 53% in S1

Companiile de asigurari din Romania au primit in primul semestru de la actionarii straini injectii de capital de 70,4 milioane euro, cu 53% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand insumau circa 150 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

In primul semestru din 2010, cea mai mare injectie de capital intr-o companie de pe piata asigurarilor a primit-o BCR Asigurari - 28,5 milioane euro (cu 15,83 milioane euro in ianuarie si cu 12,66 milioane euro in aprilie), potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Actionarii Fata Asigurari au capitalizat compania cu 9,8 milioane euro (4,07 milioane euro in ianuarie, 2,6 milioane euro in februarie si 3,14 milioane euro in aprilie), in timp ce actionarii EuroIns Romania au contribuit cu 7,7 milioane euro (cu 5,3 milioane euro in ianuarie si cu 2,4 milioane euro in mai).

De asemenea, Aegon Asigurari de Viata a primit 5,17 milioane euro in iunie, in timp ce Uniqa Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social cu 5,14 milioane euro in martie.

Printre companiile care au inregistrat majorari de capital in primul semestru se mai numara Certasig - 2,56 milioane euro, Signal Iduna Asigurari de Viata - 1,99 milioane euro si ING Asigurari de Viata - 1,69 milioane euro.

Grupul olandez ING
a injectat in aprilie 8,4 milioane euro in ING Business Processing Center Cluj Napoca, acesta fiind un centru regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala, deschis in acest an, prin care centralizeaza cateva din functiile departamentelor financiar, IT si de operatiuni.

In 2009, companiile care activeaza pe piata financiara romaneasca au primit de la actionarii straini injectii de capital de 814 milioane euro, in crestere cu 46% fata de 2008, cand insumau 558 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#infuzii, #capital, #strain, #companii, #asigurari , #stiri ING