ING: 200.000 de disponibilizari pentru un deficit sub 3%

Joi, 17 Iunie 2010, ora 17:27
1351 citiri
ING: 200.000 de disponibilizari pentru un deficit sub 3%

Reducerea deficitului bugetar la sub 3% in 2012 va fi posibila doar daca vor fi realizate concedieri masive in sistemul public, de 200.000 persoane, pentru a reduce presiunea cheltuielilor sociale foarte mari asupra bugetului de stat, considera Nicolaie Chidesciuc, economist-sef la ING Bank Romania.

"Mi-e greu sa vin acum cu o cifra pentru ca nu am date concrete, insa daca se doreste cu adevarat reducerea deficitului bugetar la sub 3% in 2012, va fi nevoie de concedieri masive, adica in jur de 200.000 de persoane", a declarat Chidesciuc pentru MEDIAFAX.

El a explicat ca disponibilizarile vor reduce ponderea cheltuielilor sociale in buget, care au ajuns deja la niveluri foarte mari.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, a declarat miercuri pentru MEDIAFAX ca masurile de reducere a cheltuielilor bugetare nu pot fi inversate atat timp cat cresterea economica nu se reia viguros, adica aproape de potential, situat in jur de 5%.

El nu crede ca un astfel de scenariu va fi posibil in 2011.

"Pana sa se ajunga acolo (la crestere economica de 5% -n.r) dureaza mai mult de un an si jumatate", a comentat Chidesciuc.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit, #disponibilizari, #ing, #reduceri , #stiri ING