ING a raportat cresterea a profitului net cu 47% in al treilea trimestru

Miercuri, 07 Noiembrie 2007, ora 12:17
960 citiri
ING a raportat cresterea a profitului net cu 47% in al treilea trimestru

Grupul bancar olandez ING a auntat o majorare cu 47% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, pe fondul vanzarii actiunilor detinute la ABN Amro, afirmand, totodata, ca anticipeaza castiguri din investitii de 1 miliard euro (1,45 miliarde dolari), informeaza Reuters.

Profitul net a crescut la 2,3 miliarde euro (3,4 miliarde dolari), de la 1,57 miliarde euro, cat era in perioada similara a anului trecut, a anuntat miercuri ING Groep NV.

ING a inregistrat un profit de 455 milioane euro ca urmare a vanzarii actiunilor detinute la grupul ABN Amro, ce a fost preluat luna trecuta de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander.

Analistii chestionati de Reuters estimau un profit net de 2,2 miliarde de euro.

"Al treilea trimestru a fost afectat de turbulentele de pe pietele financiare, din cauza ingrijorarilor legate de criza creditelor din SUA care a a atras o criza a lichiditatilor si recalcularea riscurilor. Administrarea corecta a riscurilor ne-a protejat impotriva impactului direct provocat de turbulente", a declarat directorul executiv ING, Michel Tilmant.

Directorul financiar ING, John Hele, a declarat pentru postul de televiziune CNBC ca grupul se asteapta la un profit similar in ultimul trimestru din 2007, dupa vanzarea actiunilor ABN si din alte castiguri provenite din investitii.

"Avem si alte cateva investitii mari ce se vor incheia in trimestrul al patrulea, asadar ne asteptam la profituri aditionale din investitii, de un miliard de euro", a spus Hele.

Divizia de asigurari a grupului ING a raportat un profit inainte de impozitare de 1,29 miliarde euro in trimestrul al treilea, fata de 996 milioane euro in 2006 si o medie estimata de 1,46 miliarde euro.

In sectorul bancar, profitul inainte de impozitare a scazut cu 2,4% la 1,1 miliarde euro, in ton cu estimarile analistilor.

ING a declarat ca Public Bank Berhad din Malaysia a fost de acord sa vanda in exclusivitate asigurari ING in regiune, semnand un acord pe zece ani cu grupul olandez.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.