ING a revizuit negativ perspectivele pentru actiunile Erste, Raiffeisen si BRD

Marti, 24 Februarie 2009, ora 11:19
1600 citiri
ING a revizuit negativ perspectivele pentru actiunile Erste, Raiffeisen si BRD

Grupul financiar olandez ING a revizuit, marti, in sens negativ, recomandarile de tranzactionare si tintele de pret pentru actiunile mai multor banci listate din Europa Centrala si de Est, inclusiv BRD, Erste, Raiffeisen si OTP, transmite Reuters.

Pentru BRD, a doua mare banca romaneasca dupa active, detinuta de grupul francez Societe Generale si listata pe Bursa de Valori Bucuresti, ING stabileste o tinta de pret de sase lei pe actiune, fata de proiectia anterioara de 23 de lei, si mentine recomandarea "cumpara".

In prezent, o actiune BRD se tranzactioneaza in jurul nivelului de patru lei. In cazul grupului Erste, actionarul majoritar al BCR, listat la Viena si Bucuresti, ING modifica tinta de pret de la 44 euro la 9,4 euro si revizuieste in sens negativ recomandarea de tranzactionare, la "pastreaza", de la "cumpara", informeaza Mediafax.

Ultimul pret pentru o actiune Erste era, la ora difuzarii acestei stiri, de 31,3 lei pe bursa de la Bucuresti, respectiv 7,4 euro pe piata austriaca. ING a modificat si estimarile privind evolutia cotatiei Raiffeisen pe bursa de la Viena, de la 50 euro pe actiune la 15,8 euro pe actiune, revizuit in sens negativ si recomandarea, de la "cumpara" la "pastreaza". In cazul bancii ungare OTP, cu operatiuni si in Romania, grupul olandez a redus tinta de pret de la 4.950 forinti pe actiune la 3.260 forinti pe actiune, dar a mentinut recomandarea "cumpara".

Temerile investitorilor si analistilor de pe pietele dezvoltate cu privire la situatia economica si problemele sistemelor financiare din Europa de Est s-au amplificat constant in ultimele saptamani, determinand agentiile de evaluare financiara sa puna in discutie perspectivele ratingurilor marilor banci din Europa de Vest expuse pe pietele emergente, inclusiv Erste, Societe Generale si Raiffeisen. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#actiuni, #banci, #tranzactionare , #stiri ING