ING a trecut pe profit in T3

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 12:45
1187 citiri
ING a trecut pe profit in T3

ING Groep NV, grup financiar salvat de guvernul olandez, a anuntat ca a trecut pe profit in al treilea trimestru, dupa un an de pierderi masive, in contextul in care conditiile din pietele finanicare s-au ameliorat, potrivit Bloomberg, citat de Newsin.

Grupul olandez a inregistrat un profit net trimestrial de 499 milioane euro, fata de o pierdere de 478 milioane euro in al treilea trimestru din 2008, cand criza era la punctul maxim.

"Impactul negativ al pietei a fost mai putin major decat in trimestrele anterioare, in contextul in care pietele de capital s-au redresat. Cu toate acestea, rezultatele au continuat sa fie afectate de unele ajustari pentru valorile mobiliare garantate prin ipoteci si de reevaluarile investitiilor imobiliare", a declarat directorul executiv ING, Jan Hommen.

Trimestrul analizat a inclus pierderi si provizioane pentru credite neperformante de 1,54 miliarde dolari, sub nivelul de 2,40 miliarde din aleeasi perioada a anului trecut si cel de 2,27 miliarde din al doilea trimestru al acestui an.

Grupul ING a fost nevoit sa recurga la doua pachete de salvare din partea guvernului olandez, din cauza crizei financiare.

De asemenea, ING a anuntat ca va emite actiuni noi in valoare de 7,5 miliarde euro, pentru a rambursa o parte din ajutoarele de stat.

Hommen a spus ca separarea diviziei de asigurari si emisiunea de actiuni se vor desfasura conform planurilor.

Divizia bancara a grupului ING a inregistrat in al treilea trimestru un profit de 274 milioane euro, fata de pierderea de 216 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra include costuri de 664 milioane euro din credite legate de valori mobiliare derivate si o pierdere de 423 milioane euro din sectorul imobiliar.

Provizioanele pentru creditele neperformante au crescut de la 373 milioane euro la 662 milioane.

Divizia de asigurari a afisat un profit de 587 milioane euro, fata de o pierdere de 496 milioane euro in trimestrul al treilea din 2008.

Rezultatul a fost generat de castiguri din investitii, pe fondul revenirii pietelor de capital, si de majorarea valorii politelor de asigurari.

Grupul a precizat ca rezulatele au fost sustinute de masurile de reducere a costurilor.

ING a disponibilizat circa 10.400 de salariati in acest an, echivalent cu 8,3% din total. ING are afaceri bancare, de asigurari si de pensii private si pe piata romaneasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Divizia bancara, # asigurari, # profit , #stiri ING