ING Asigurari de Viata a afisat un profit de 55 milioane lei in S1

Miercuri, 12 August 2009, ora 16:34
1748 citiri
ING Asigurari de Viata a afisat un profit de 55 milioane lei in S1

ING Asigurari de Viata a afisat pentru primul semestru prime brute subscrise de 261,35 milioane lei (61,8 milioane euro), in scadere cu 4,5% fata de acelasi interval din 2008, dar si-a sporit profitul brut de aproape trei ori, a anuntat, miercuri, compania, precizeaza NewsIn.

ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 54,98 milioane lei in primul semestru, de aproape trei ori mai mare comparativ cu cel din prima jumatate a anului trecut, cand era de 18,8 milioane lei.

"Am continuat si in aceasta perioada demersurile de eficientizare a activitatii noastre, iar evolutia pozitiva din primele sase luni este o confirmare a eforturilor noastre constante. In principal, aceasta evolutie a fost determinata de cresterea veniturilor din investitii si de scaderea cheltuielilor administrative", a declarat directorul general al ING Asigurari de Viata si presedinte al consiliului de administratie al ING Fond de Pensii, Cornelia Aurelia Coman.

Aceasta adaugat ca pentru ING Asigurari de Viata, prima jumatate a anului 2009 a insemnat in principal consolidarea portofoliului de clienti si a increderii acestora.

Compania estimeaza in acelasi timp o consolidare a pozitiei detinute pe toate liniile de afaceri - asigurari de viata, pensii private obligatorii si pensii facultative, se arata in comunicat.

Pe segmentul asigurarilor de viata, valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la 1,63 miliarde lei la sfarsitul lunii iunie, in crestere cu circa 6,25% fata de jumatatea anului trecut.

Evolutia afacerilor companiei a fost in "linie cu evolutia pietei, ca urmare a apetitului mai redus al clientilor pentru produsele cu componenta investitionala si in mod special pentru produsele cu prima unica".

Primele brute subscrise aferente produselor traditionale au inregistrat o crestere cu 5,3% in primul semestru din 2009 fata de perioada similara a anului trecut.

In portofoliul total al ING Asigurari de Viata, asigurarile traditionale reprezentau 41,4% la sfarsitul lunii iunie 2009, in crestere cu aproape 5% fata de finalul lui iunie 2008.

Astfel, cota de piata estimata a ING Asigurari de Viata pe segmentul de asigurari traditionale a crescut cu 2% fata de valoarea inregistrata in primul semestru al anului trecut, pana la 19%.

"In pofida conditiilor dificile cu care s-a confruntat intreaga economie si, in acelasi timp, si industria de asigurari de viata, de la inceputul anului sesizam o serie de semnale pozitive. Astfel, clientii care incheie asigurari de viata aloca resurse financiare mai importante: prima medie pentru contractele unit linked a crescut in a doua jumatate a anului 2009 cu circa 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce la contractele de tip traditional s-a majorat cu aproximativ 11%", a mai spus Coman.

Ea a adaugat ca veniturile din investitii au crescut cu 31% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, numarul total de contracte rascumparate in perioada aprilie-iunie s-a redus cu 25% fata de primele trei luni ale anului, iar numarul de rezilieri la produsele unit linked a scazut in aceeasi perioada cu 19%.

Valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate in primul semestru din 2009 a fost de 26,86 milioane lei, in crestere cu 26,9% fata de perioada similara a anului precedent.

Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata a fost de 2,52 ori mai mare decat nivelul minim cerut de lege la sfarsitul lunii iunie 2009, iar activele lichide de 6,25 ori mai mari decat nivelul minim cerut.

Pe segmentul de pensii facultative, ING Asigurari de Viata are in administrare doua fonduri - ING Clasic si ING Optim -, care aveau la jumatatea anului 66.651 de participanti (in crestere cu peste 56% fata de iunie 2008) si active de 57,5 milioane lei (in crestere de peste 3,7 ori comparativ cu iunie 2008), se mai arata in comunicat.

Astfel, ING Asigurari de Viata detinea in prima jumatate a anului 2009 o cota cumulata de circa 41%, in functie de active, din piata pensiilor facultative, in crestere cu 10,7% fata de cota de piata de 30,4% inregistrata in semestrul I 2008.

"Estimam pana la finalul anului o crestere a volumului de active financiare la nivelul pietei, per ansamblu, pana la 265 milioane lei", a mai spus Coman.

Pe segmentul de pensii private obligatorii, compania ING Fond de Pensii administra la 30 iunie 2009 active de 613 milioane lei, avand peste 1,586 milioane de clienti din care 1,475 milioane au platit cel putin o contributie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#ing, #asigurari, #viata, #profit , #stiri ING