ING Bank - depozitar pentru trei SIF-uri

Luni, 11 Iulie 2005, ora 15:45
1136 citiri

ING Bank a primit din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) aprobarea furnizarii de servicii de custodie-depozitare pentru trei din cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri), Oltenia, Banat-Crisana si Transilvania.

Serviciile de custodie-depozitare oferite de ING includ pastrarea in siguranta a valorilor mobiliare, decontarea tranzactiilor, colectarea dividendelor, dobanzilor si a altor beneficii, exercitarea drepturilor conferite de activele detinute in portofoliu.

Alte servicii oferite sunt primirea si prelucrarea documentelor de transfer pentru achizitionarea si vanzarea valorilor mobiliare din portofoliu precum si calculul activului net.

ING Romania detine 30 la suta din piata serviciilor de custodie, activele aflate in custodia companiei crescand cu aproape 80 la suta intre decembrie 2003 si decembrie 2004, in aceeasi perioada, activele straine crescand cu aproape 125 la suta, la sfarsitul anului trecut, volumul activelor in sold aflate in custodia ING, in titluri de participatie la societati cotate, obligatiuni municipale cotate, titluri de stat si eurobonduri, depaseau 700 de milioane de euro.

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara olandeza, care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii, din 50 de state, compania avand peste 112.000 de angajati, grupul cuprinzand o gama variata de companii subsidiare, ce deservesc clientii sub numele ING.

Sucursala din Romania are peste 900 de angajati la care se adauga o retea de 2.000 de consultanti de asigurari, reteaua teritoriala acoperind 63 de orase prin intermediul sucursalelor bancare si a agentiilor de asigurari de viata.

In iulie 2004, ING Romania a lansat serviciile bancare pentru persoane fizice, printr-un concept inovator, "SelfA'Bank", disponibil in sucursalele ING, prin SelfA'Bank, clientii avand posibilitatea de a efectua singuri mai multe operatiuni bancare, de la depuneri si retrageri de numerar pana la plata facturilor de electricitate si gaz, oricand intre orele 7 si 23, sapte zile din sapte, in prezent fiind deschise 56 de sucursale ING in 13 orase.

Banii Nostri