ING Bank Romania va fi condusa numai de manageri romani

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 17:51
2101 citiri
ING Bank Romania va fi condusa numai de manageri romani

Diviziile de afaceri ale ING Bank Romania vor fi conduse numai de manageri romani, dupa ce ING Olanda a numit-o in functia de director al Diviziei Retail pe Maria Cristina Matei, actualul sef de dezvoltare al produselor de retail.

"Toate cele patru divizii de afaceri ale ING Bank vor fi conduse de manageri romani. ING a devenit o banca cu un pronuntat caracter local si cu o mare doza de incredere din partea managementului olandez in echipa romaneasca. Practic, in banca mai sunt doar doi manageri olandezi, directorul financiar si directorul de risc", a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al bancii, Misu Negritoiu.

Maria Cristina Matei va prelua conducerea diviziei de retail incepand cu 1 mai, postul fiind in prezent ocupat in regim de interimat de Eric Robles, dupa plecarea fostului director Albert Roggemans, in luna decembrie a anului trecut.

ING Bank Romania opereaza din 2010 intr-o formula de banca universala, pentru prima data de cand a intrat pe piata locala, cu patru divizii mari de afaceri - Retail, Companii, IMM-uri si Piete Financiare.

Divizia pentru IMM-uri este condusa de la 1 februarie de Bogdan Boteanu, fost responsabil pentru clienti companii, iar divizia de corporate (commercial banking) va fi condusa de la 1 iulie de Mihaela Bitu, actual regional head of general lending products pentru Europa Centrala si de Est in cadrul ING Bank Olanda.

Divizia Piete Financiare il are ca director interimar pe Florin Citu, care ar putea fi numit definitiv pe aceasta pozitie.

"Florin Citu poate sa fie interimar la numirea sa pe post. Ceilalti trei sunt in banca de 13 - 14 ani. Practic, toti trei sunt produse ale scolii de banking de la ING. Aceasta echipa a contribuit la dezvoltarea bancii de la nivelul de greenfield la cel de banca universala de azi. Aceasta echipa este hotarata sa atinga un nivel de crestere si mai mare", a adaugat directorul general al ING Bank.

Sucursala a ING Bank Olanda, ING Bank Romania a fost infiintata in 1994, fiind prima sucursala a unei banci straine deschisa in Romania dupa 1989.

Profitul ING Bank Romania a scazut cu 20% anul trecut, la 84 milioane lei, in conditiile unui venit net record, de 695 milioane lei, in urcare cu 30% fata de 2008. Valoarea totala a activelor institutiei de credit a fost de 11,06 miliarde lei, in timp ce portofoliul credite a crescut cu 3%, la 7,25 miliarde lei.

Potrivit lui Misu Negritoiu, banca avea la finele anului trecut o cota de piata de 3,61% pe active, 4,78% pe depozite, 10% pe carduri, 10% pe plati si cash management, 12% pe piata monetara, 7% pe brokeraj si 43% pentru activitati de custodie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#conducere, # ing, # manageri, # divizii , #stiri ING