ING: E dificil sa dai credite in vremuri incerte

Marti, 03 Martie 2009, ora 14:10
1551 citiri
ING: E dificil sa dai credite in vremuri incerte

Creditarea nu va fi oprita, chiar daca acordarea de imprumuturi este dificila in vremuri incerte, a declarat, marti, directorul pentru retail al ING Bank Romania, Albert Rogemanns.

El a precizat ca ING va avea in continuare o politica prudenta in privinta managementului riscului, informeaza Mediafax.

"E dificil sa dai credite in vremuri incerte. In prezent este mai dificil sa prevezi cum va evolua situatia clientilor", a spus Rogemanns, intr-o conferinta de presa, precizand ca activitatea de creditare nu va fi oprita.

La randul lui, directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, a declarat ca cererea de credite pe partea de retail din primele doua luni ale acestui an a reprezentat doar 30% din solicitarile adresate bancii in perioada similara din 2008.

El sustine ca atat ING, cat si, cel mai probabil, tot sistemul bancar, nu au o problema de lichiditate in acest moment, ci de o evaluare a riscului si o cerere de credite in scadere. In ceea ce priveste sectorul de corporate, Negritoiu spune ca se observa o consolidare, poate o usoara scadere.

Totusi, activitatea pe ansamblu a bancii din punct de vedere al veniturilor s-a incadrat in valorile de anul trecut. "Probabil lucrurile se vor lamuri in urmatoarele luni, in partea a doua a anului", a adaugat Negritoiu.

Potrivit directorului de retail, este mai usor sa acorzi credite intr-un context economic cert, intrucat banca stie in ce situatie se va afla clientul in doi-trei ani.

"Avem experienta in creditare si o vom utiliza pentru a da imprumuturi tuturor persoanelor si companiilor care au nevoie si pot sa le dea inapoi in vremuri bune", a spus Rogemanns.

Pe de alta parte, Negritoiu a aratat ca banca va fi mai atenta la risc, intrucat este "o problema de risc, nu de lichiditate". El a explicat ca evolutia imprevizibila a pietei, respectiv volatilitatea acesteia, cauzeaza impredictibilitate in evolutiile fluxurilor de numerar ale companiilor si angajatilor acestora.

#banca, #creditare, #credite, #imprumuturi, #ing , #stiri ING