ING: Economia Romaniei va creste cu 1,5%

Joi, 09 Iunie 2011, ora 15:41
1419 citiri
ING: Economia Romaniei va creste cu 1,5%

Economia Romaniei va creste cu 1,5%, estimeaza analistii din cadrul ING, care si-au revizuit in crestere prognoza pentru economie, de la 0,6%, avand in vedere performanta buna inregistrata in primul trimestru, conform NewsIn.

"Avand in vedere performanta buna inregistrata in primul trimestru, estimam in momentul de fata o crestere economica de 1,5% pentru 2011, in crestere de la cifra precedenta, de 0,6%.

FMI a sugerat ca economia ar putea inregistra anul acesta o crestere intre 1,5% si 2%, dar evolutia slaba a sectorului serviciilor si contractia investitiilor si a consumului privat ne-au impiedicat sa ne majoram prognoza pana la 2%", se spune in raport.

Potrivit analistilor ING, detaliile arata faptul ca performanta foarte buna a industriei (crestere trimestriala de 3%, date ajustate sezonier) este cea care explica in totalitate cresterea inregistrata in primul trimestru, industria avand o contributie pozitiva de 0,8pp.

Contributiile sectoarelor serviciilor si constructiilor au fost zero, in timp ce agricultura a avut o contributie negativa de 0,3pp.

Produsul intern brut al Romaniei a crescut in primul trimestru din acest an, in termeni reali, cu 0,7% fata de trimestrul IV 2010, in date ajustate sezonier, a anuntat miercuri Institutul National de Statistica (INS), care a revizuit usor datele prezentate anterior. La estimarea semnal, publicata la jumatatea lunii martie, INS indica o crestere a PIB de 0,6% in primul trimestru din 2011 fata de trimestrul anterior.

Totodata, Statistica a revizuit usor datele privind cresterea economica din primul trimestru comparativ cu trimestrul similar din 2010, in serie bruta, la 1,7%, de la 1,6% la estimarea semnal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#crestere economie romania, #economie, #economie romania, #ing , #stiri ING