ING inregistreaza pierderi importante pe seama deprecierii activelor

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 10:44
1795 citiri
ING inregistreaza pierderi importante pe seama deprecierii activelor

ING Groep NV, banca olandeza ce va disponibiliza 7.000 de angajati, a afisat o a doua pierdere trimestriala, din cauza deprecierii valorilor mobiliare ipotecare, a creditelor si a actiunilor, relateaza Bloomberg.

Pierderea inregistrata in al patrulea trimestru a fost de 3,71 miliarde euro, echivalent cu 1,82 euro/actiune, a anuntat miercuri banca olandeza intr-un comunicat. Pierderea s-a situat sub estimarile realizate luna trecuta, de 3,9 miliarde euro, si vine dupa un profit net de 2,48 miliarde euro, sau 1,18 euro/actiune, in aceeasi perioada a anului precedent.

ING va reduce efectivele cu 5,4%, pentru a diminua costurile operationale cu 1 miliard euro in acest an. Compania, prima care a apelat la planul de redresare financiara oferit de guvernul olandez, va limita viitoarele deprecieri ale activelor prin transferul riscurilor legate de activele ipotecare Alt-A in Olanda.

"Avem ca prioritati in acest an continuarea reducerii expunerii activelor si rationalizarea costurilor", a declarat presedintele consiliului de supraveghere, Jan Hommen. Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#active, #credite, #depreciere , #stiri ING