ING isi inchide afacerile din 10 tari, in contextul crizei

Joi, 04 Iunie 2009, ora 13:21
1462 citiri
ING isi inchide afacerile din 10 tari, in contextul crizei

Grupul financiar olandez ING NV va inchide operatiunile detinute in 10 din cele 48 de state unde actioneaza si va vinde intre 10 si 15 afaceri in urmatorii 3-5 ani, a declarat joi directorul executiv al companiei, Jan Hommen, potrivit Reuters.

Intr-o prezentare pentru o conferinta din Frankfurt, publicata si pe pagina de internet a grupului, Hommen a confirmat de asemenea ca ING planuieste sa stranga intre 6 si 8 miliarde euro prin vanzarea de active.

ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si provizioanelor pentru imprumuturi neperformante. In aceeasi perioada din 2008, grupul a inregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.

Grupul, care activeaza pe piata din 1743, vrea sa stranga 8 miliarde euro din vanzarea de active, pentru marirea capitalului. De asemenea, grupul renunta la 7.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard de euro.

ING a primit 10 miliarde euro in octombrie 2008, din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard euro, in 2009.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii. 

#ING, #afaceri, #banci, #cladiri , #stiri ING