ING isi listeaza la bursa afacerile europene din asigurari din 2014

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 17:02
1841 citiri
ING isi listeaza la bursa afacerile europene din asigurari din 2014

Grupul olandez de servicii bancare si asigurari ING, care saptamana trecuta s-a separat de divizia sa de asigurari din SUA, a anuntat miercuri ca intentioneaza sa faca acelasi lucru si cu operatiunile sale de asigurari din Europa in 2014, transmite Reuters.

ING a primit, in 2008, ajutoare de stat in valoare de 10 miliarde de euro iar pentru a obtine aprobarea Comisiei Europene a fost nevoita sa cedeze o parte din activitati si sa separe operatiunile bancare de cele de asigurari. Saptamana trecuta, ING s-a separat de ING US printr-o oferta publica initiala de 1,3 miliarde de dolari.

"Odata cu finalizarea acestei etape cruciale, in prezent acceleram pregatirile pentru o oferta publica initiala a companiei europene de asigurari, obiectivul nostru fiind acela sa fim gata sa mergem pe piata in 2014", a declarat directorul general al ING, Jan Hommen, intr-un comunicat.

In primul trimestru al acestui an, ING a inregistrat un profit net de 1,804 miliarde de euro, in crestere fata de 728 milioane de euro in perioada similara din 2012. Grupul a precizat ca rezultatele inregistrate de diviziile de asigurari din Europa si Asia au ramas sub presiune din cauza randamentelor scazute, profitul operational al acestor divizii inregistrand o scadere de 39%, pana la 79 milioane de euro.

ING Bank activeaza din 1994 pe piata romaneasca si detine o retea de 220 unitati bancare. ING Bank Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza, care are peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#listare bursa ING, #operatiuni asigurari Europa ING, #rezultate financiare ING, #profit ing , #stiri ING