ING isi vinde divizia de leasing auto

Luni, 20 Iunie 2011, ora 14:13
5320 citiri
ING isi vinde divizia de leasing auto

ING a anuntat ca va vinde divizia de leasing auto, care este evaluata la 4 miliarde de euro, potrivit Mediafax.

ING deruleaza un proces amplu de restructurare, impus drept conditie pentru ajutorul de stat de 10 miliarde euro obtinut in urma crizei financiare globale din 2008.

Grupul financiar-bancar a vandut deja mai multe active pentru a obtine fondurile necesare platii datoriilor catre stat, insa divizia de leasing auto nu a fost inclusa pana acum in aceste planuri.

ING a vandut saptamana trecuta banca online detinuta in Statele Unite catre Capital One Financial pentru 9 miliarde de dolari in numerar si actiuni. In plus, compania intentioneaza sa listeze operatiunile de asigurari la bursa prin doua oferte publice initiale separate.

"ING confirma ca evalueaza alternativele strategice pentru ING Car Lease, inclusiv discutii cu terti interesati intr-o potentiala achizitie", se arata intr-un comunicat al ING, care confirma informatiile publicate anterior de un ziar olandez. Grupul a refuzat sa comenteze detaliile financiare ale tranzactiei, aratand numai ca divizia opereaza in opt state europene, are 1.200 de angajati si detine 240.000 de masini.

Ziarul olandez Het Finaniceele Dagblad scrie luni ca divizia de leasing auto a ING are circa 360.000 de autovehicule, iar valoarea companiei ar fi de 4 miliarde euro.

#ing, #divizie leasing auto, #leasing auto, #autovehicule , #stiri ING