ING Pensii contesta sanctiunea aplicata de Consiliul Concurentei

Marti, 17 August 2010, ora 14:58
1353 citiri
ING Pensii contesta sanctiunea aplicata de Consiliul Concurentei

ING Pensii a anuntat marti ca va contesta sanctiunea aplicata de Consiliul Concurentei, care se ridica la 1,57 milioane lei, in conditiile in care nu a participat "la actiuni de natura anticoncurentiala", ci doar a evitat "sanctionarea" clientilor prin distribuirea catre un al treilea fond, informeaza NewsIn.

Consiliul Concurentei a informat ca a sanctionat 14 administratori de fonduri de pensii private, intre care si ING Pensii, cu peste 5,2 mil. lei (circa 1,22 mil. euro), acuzand o intelegere anticoncurentiala cu privire la repartizarea participantilor care au aderat la doua sau mai multe fonduri.

"In demersul de mediere a "dublurilor", ING a actionat cu buna-credinta, urmarind exclusiv interesul consumatorilor.

In conditiile in care cadrul legal de la momentul respectiv nu prevedea proceduri clare de solutionare a situatiei participantilor care au semnat acte de aderare cu mai mult de un fond si a presiunii de timp, ING a actionat astfel incat sa se evite "sanctionarea" clientilor prin distribuirea catre un al treilea fond (care nu reprezenta niciuna dintre optiunile lor initiale)", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al ING Pensii, Cornelia Coman.

Aceasta sustine ca solutia adoptata nu a urmarit obtinerea unor avantaje nejustificate ori restrangerea, impiedicarea sau denaturarea concurentei din piata.

"Vom demara demersurile legale necesare pentru contestarea sanctiunii aplicate ING Pensii.

Concret, in urma acestei medieri, ING nu a obtinut beneficii, ci dimpotriva, a primit un numar considerabil mai mic de participanti decat ar fi primit prin repartizarea aleatorie in functie de cota de piata", a mai spus Coman.

#ing, #pensii, #consiliu, #concurentei , #stiri ING