ING: pierderi de 793 milioane euro in T1

Miercuri, 13 Mai 2009, ora 10:09
1174 citiri
ING: pierderi de 793 milioane euro in T1

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a raportat pierderi de 793 milioane euro in primul trimestru, din cauza deprecierilor de active si provizioanelor pentru imprumuturi neperformante, scrie Bloomberg, NewsIn.

In aceeasi perioada din 2008, grupul a inregistrat un profit de 1,54 miliarde euro. Analistii chestionati de Bloomberg mizau pe pierderi de 524 milioane euro.

Este al treilea trimestru consecutiv in care grupul inregistreaza pierderi, dupa ce in ultimele doua acestea s-au ridicat la 4,2 miliarde euro.

Grupul ING, care activeaza pe piata din 1743, vrea sa stranga 8 miliarde euro din vanzarea de active, pentru marirea capitalului. De asemenea, grupul renunta la 7.000 de angajati, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard de euro.

ING a primit 10 miliarde euro in octombrie 2008, din partea guvernului olandez.

Grupul a disponibilizat pana acum mai mult de jumatate din cele 7.000 de locuri de munca pe care vrea sa le elimine, in incercarea de a reduce costurile operationale cu un miliard euro, in 2009.

Grupul ING, creat in 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden si NMB Postbank Group, a afisat prima pierdere in al treilea trimestru, cand a inregistrat o devalorizare a titlurilor, obligatiunilor, ipotecilor si activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

Grupul ING este prezent pe piata din Romania cu afaceri bancare, de asigurari, pensii private, leasing si factoring prin: ING Bank Romania, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii.

#active, #ing, #obligatiuni, #pierderi, #servicii , #stiri ING