ING reduce timp de o luna dobanda pentru creditul ipotecar Fidelis

Miercuri, 13 Octombrie 2004, ora 00:50
961 citiri

ING Romania a anuntat lansarea unei oferte speciale pentru creditul ipotecar Fidelis, in lei, prin reducerea dobanzii de la 17% la 13,5%, rata fixa pe durata a cinci ani. Aceasta oferta, valabila in perioada 4 octombrie - 4 noiembrie 2004, se adreseaza nu numai clientilor fideli ING, fiind acum disponibila pentru toti solicitantii care indeplinesc criteriile de eligibilitate ale ING, indiferent daca acestia sunt sau nu clienti ai ING.

"Daca cineva face un imprumut in valuta, persoana respectiva "pariaza" practic pe valuta respectiva, iar riscul este cu atat mai mare cu cat salariul sau este legat de costurile de fiecare zi si nu de valuta respectiva", a declarat Dirk Serbruyns, presedintele ING Romania.

"Cercetarile noastre arata ca marea majoritate a salariilor din Romania nu sunt in corelatie cu o valuta straina. Daca salariul este in lei, iar creditul - in euro sau dolari, in cazul in care cursul de schimb al valutei creste in raport cu leul, suma datorata va creste, de asemenea." a adaugat Dirk Serbruyns.

"Pentru a beneficia de conditiile speciale, creditul trebuie sa fie semnat de client in maximum doua saptamani de la data expirarii promotiei", a spus Paul Prodan, director executiv servicii persoane fizice.

Creditele ipotecare in lei de la ING sunt disponibile oricarui rezident roman, in varsta de cel putin 25 de ani si cu un venit net pe familie de minimum 10 milioane de lei. De asemenea, solicitantul trebuie sa aiba cel putin trei ani vechime in munca.

ING a lansat pachetele de credite ipotecare in aprilie 2003, fiind prima banca de pe piata din Romania care a oferit o perioada de rambursare a creditului de pana la 25 de ani, pentru creditele in lei.