ING restituie 50% din ajutorul de stat

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 11:11
1280 citiri
ING restituie 50% din ajutorul de stat

Grupul olandez de servicii financiare ING, prezent si in Romania, va plati pe 21 decembrie catre guvernul Olandei cinci miliarde euro din infuzia de capital de 10 miliarde euro obtinuta de la stat in octombrie 2008.

ING a mai anuntat vineri ca guvernul este dispus sa discute modificarea conditiilor viitoare de rambursare, informeaza Mediafax.

Grupul a lansat, luna trecuta, o emisiune de drepturi de preemptiune de 7,5 miliarde euro, pentru a returna statului jumatate din infuzia de capital incasata.


ING a anuntat vineri guvernul ca isi va exercita optiunea de rambursare anticipata a jumatate din fondurile primite de la stat si ca va cauta in continuare sa plateasca restul sumei, prin utilizarea profitului nedistribuit (in dividende) si posibilelor castiguri obtinute din vanzarea de active.


"Statul olandez a indicat ca este dispus sa discute modificarea conditiilor de rambursare pentru a doua jumatate (a ajutorului de stat)", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al ING, Jan Hommen.


ING a aratat vineri ca suma totala care va fi platita pe 21 decembrie catre stat va fi de 5,61 miliarde euro, cumuland o dobanda de 259 milioane euro si o prima de rambursare de 347 milioane euro. Banca centrala a Olandei a aprobat plata.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ajutor, #conditii, #ing, #restituire , #stiri ING