ING Romania revine pe piata de capital

Joi, 14 Decembrie 2017, ora 14:24
3598 citiri
ING Romania revine pe piata de capital

Dupa o absenta de 5 ani, ING Romania a decis sa redevina participant la piata de capital locala. In urma hotararii Consiliului Bursei de Valori Bucuresti din 11 decembrie 2017, s-a aprobat acordarea calitatii de Participant la sistemul de tranzactionare al BVB pe piata reglementata la vedere si inscrierea in Registrul Participantilor pentru ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti.

"Chiar si dupa decizia globala a grupului ING de a sista operatiunile de brokeraj in anul 2012, ING Romania a mentinut calitatea de intermediar notificat ASF pentru prestarea de servicii de investitii financiare. In perioada 1998 - 2012, ING a fost in mod constant un jucator de top pe piata locala de capital. Ne bucura revenirea noastra si ne propunem sa contribuim in mod activ la dezvoltarea in continuare a pietei bursiere", explica Mihaela Bitu, Head of Wholesale Banking ING Romania.

Banca isi propune sa redevina activa in intermedierea de oferte publice de obligatiuni, in contextul consolidarii universului institutional local, al maturizarii pietei, cat si a cresterii interesului companiilor in diversificarea surselor de finantare, complementar fata de clasica creditare bancara. Banca nu isi propune, in acest stadiu, reluarea serviciilor de brokeraj destinate persoanelor fizice.

"Acest pas se inscrie in mod firesc in strategia bancii de a oferi o gama cat mai larga de servicii financiare de calitate, astfel incat sa putem sprijini in mod activ operatiunile de zi cu zi, dar si implementarea strategiilor si planurilor de dezvoltare ale clientilor nostri corporativi", a completat Mihaela Bitu.

"Salutam decizia ING Bank de a intra ca participant la Bursa de Valori Bucuresti intr-un context in care piata de capital da semne de efervescenta. Numai in acest an, la BVB s-au derulat patru oferte publice de actiuni care au depasit 270 de milioane de euro si sapte emisiuni de obligatiuni, atat in lei, cat si in euro, care au insumat echivalentul a 820 de milioane de euro. Piata de capital romaneasca este capabila sa absoarba tranzactii semnificative si intrarea unui nou participant confirma interesul pentru un segment de piata aflat in dezvoltare, cu atat mai mult cu cat, in premiera, din acest an este disponibila si decontarea in euro", a declarat Alin Barbu, director general interimar al Bursei de Valori Bucuresti.

#ING Bank bursa, #ING Bank piata capital, #actiuni ING Bank , #stiri ING