ING tinteste 70.000 de clienti pe pilonul III

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 11:55
1464 citiri
ING tinteste 70.000 de clienti pe pilonul III

ING Fond de Pensii estimeaza ca va avea, la sfarsitul acestui an, circa 70.000 - 75.000 de clienti la cele doua fonduri de pensii facultative pe care le gestioneaza, in urma cresterii cererilor de pensii facultative pe piata muncii, a spus pentru NewsIn seful ING Asigurari de Viata, Cornelia Coman.ING Fond de Pensii administreaza doua fonduri de pensii private facultative (pilonul III) care aveau impreuna, la sfarsitul lui iulie, 46.130 clienti.


Astfel, pe 31 iulie, fondul ING Clasic avea 17.770 de participanti si un activ net de 8 milioane lei, iar ING Optim avea un activ net de 7,8 milioane lei si 28.360 de participanti.


"Multe companii introduc pensiile facultative ca beneficii in pachetele salariale. In sase ani, vrem sa ajungem la 500.000 de clienti pe piata pensiilor facultative, in conditiile in care estimam intreaga piata la 1,5 milioane de clienti", a spus directorul general al ING Asigurari de Viata.


Cresterea numarului de clienti de pe pilonul III va fi generata in acest an atat de vanzarile pe segmentul corporate, cat si pe cel de retail, estimeaza ING.


Majorarea pragului de deductibilitate pe piata pensiilor facultative si utilizarea in crestere a acestora ca beneficiu salarial de catre angajatori vor reprezenta principalele motoare de crestere a pietei in ansamblu, considera Coman.


Ea a mentionat ca, potrivit unor studii din piata, tot mai multi angajati isi doresc o pensie facultativa.  


In iunie, arbitrul pensiilor private a solicitat Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) cresterea pragului de deductibilitate fiscala in sistemul pensiilor private facultative (pilon III) la 1.000 de euro, de la 200 euro in prezent.


La sfarsitul lui iulie, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, declara ca nivelul de deductibilitate pentru contributiile la pensii facultative (pilonul III) ar putea urca la cel putin 400 de euro de la inceputul anului viitor.