ING trece pe profit in T2 din 2009

Miercuri, 12 August 2009, ora 10:33
1124 citiri
ING trece pe profit in T2 din 2009

ING Groep NV, cea mai mare companie olandeza de servicii financiare, a raportat primul profit trimestrial dupa trei trimestre consecutive de pierderi, pe fondul evolutiei pozitive a diviziei de asigurari, informeaza Bloomberg, precizeaza NewsIn.

Profitul net din al doilea trimestru s-a ridicat la 71 milioane euro (100 milioane dolari) sau trei centi pe actiune, cu mult sub rezultatul inregistrat in perioada similara din 2008, de 1,92 miliarde euro, sau 94 centi pe actiune, a declarat marti ING intr-un comunicat.

Castigurile au fost sub estimarile analistilor chestionati de Bloomberg, care mizau pe un profit net de 362 milioane euro, in medie.

Directorul executiv al grupului, Jan Hommen, care a preluat conducerea in ianuarie, a declarat ca intentioneaza sa stranga opt miliarde euro din vanzarea de active, pentru a-si consolida baza de capital.

Banca a precizat ca a concediat 8.219 angajati, un numar peste cel anuntat initial, si ca spera sa reduca costurile cu 1,3 miliarde euro in 2009.

Compania, creata in 1991 printr-o fuziune, a inregistrat pierderi de 4,98 miliarde euro in ultimele trei trimestre.

Titlurile ING
s-au apreciat cu 24%, la 9,12 euro pe actiune, de la inceputul anului.

Grupul are momentan o valoare de piata de 18,8 miliarde euro.

Noul director executiv al grupului si-a prezentat strategia pentru ING in luna aprilie, dupa ce l-a inlocuit pe Michel Tilmant, fostul sef al ING Groep.

ING, care a primit in octombrie 2008 finantari in valoare de 10 miliarde euro din partea statului olandez, intentioneaza sa se concentreze pe operatiunile bancare din zona Benelux, precum si in Polonia, Romania si Turcia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#ing, #profit , #stiri ING