ING va dezvolta asigurarile din tarile emergente

Joi, 09 Septembrie 2010, ora 16:16
1636 citiri
ING va dezvolta asigurarile din tarile emergente

Profitul generat de activitatile de asigurari din tarile dezvoltate se doreste a fi investit in afacerile din tarile emergente, inclusiv Romania, unde piata de asigurari are un mare potential de crestere, a declarat joi directorul executiv Operatiuni, divizia de Asigurari a ING Group,Tom McInerney, informeaza NewsIn.

"Intentionam ca profitul generat de activitatile de pe pietele dezvoltate sa fie investit in cele de pe pietele emergente pentru a dezvolta si mai mult activitatile ING in aceste state. In prezent, aproximativ 55% din veniturile ING Group pe segmentul de asigurari sunt generate de pietele dezvoltate, restul de 45% reprezentand veniturile de pe pietele emergente", a spus McInerney, care a adaugat ca ING Group doreste ca aceasta pondere sa fie inversata.

Acesta a mai spus ca piata de asigurari din Romania are un mare potential de crestere.

"Romania este a doua tara din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, ca numar de locuitori. In Polonia, insa, rata de penetrare a asigurarilor in produsul intern brut (PIB) este destul de mare fata de Romania, unde acest indicator este de numai 0,3% din PIB", a mai spus oficialul ING Group.

Divizia de asigurari de viata a grupului ING a inaugurat, miercuri, la Cluj-Napoca, un centrul regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala, prin care va centraliza cateva din functiile departamentelor financiar, IT si de operatiuni din Romania si alte sase state.

ING Service Center Europe urmeaza sa centralizeze cateva din functiile departamentelor financiar, IT si de operatiuni din Romania si alte sase state.

Investitia gruplui ING in centrul regional de servicii pentru tarile din Europa Centrala de la Cluj-Napoca, inclusiv investitii in sistemul IT, ar putea ajunge la 250 milioane euro intr-o perioada de zece ani.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#afaceri, #asigurari, #ing, #investitii , #stiri ING