ING vinde divizia de private banking din Elvetia

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 11:07
1174 citiri
ING vinde divizia de private banking din Elvetia

Grupul olandez ING urmeaza sa vanda divizia de private banking din Elvetia catre banca Julius Baer, pentru 520 milioane de franci elvetieni (344 milioane de euro).

"Vanzarea activitatilor de private banking din Elvetia arata ca programul «back to basics» progreseaza (...) Aceasta tranzactie, precum si vanzarea recenta a participatiei detinuta la companiile joint-venture de asigurari de viata si wealth management din Australia si Noua Zeelanda subliniaza angajamentul ING de a ne concentra pe mai putine operatiuni si de a reduce complexitatea grupului", a declarat, intr-un comunicat transmis miercuri, directorul general executiv al grupului olandez, Jan Hommen, transmite Mediafax.

Potrivit estimarilor realizate de specialistii ING, vanzarea diviziei de private banking din Elvetia va genera un profit net de 150 milioane euro pentru ING si va elibera capital de 200 milioane euro.

Juliul Baer este a treia mare banca de wealth management din Elvetia si va achita in cash contravaloarea tranzactiei, iar achizitionarea activelor ING se incaderaza in eforturile companiei de a-si consolida pozitia pe piata locala, dominata de gigantii UBS si Credit Suisse.

ING si Julius Baer
asteapta avizul autoritatilor pentru incheierea tranzactiei si se asteapta ca vanzarea sa fie finalizata in primul trimestru al anului viitor.

Banca elvetiana anticipeaza ca preluarea operatiunilor ING va genera economii de 35 de milioane de franci, iar noile active integrate in companie vor genera profit incepand din 2011.

Totodata, Julius Baer estimeaza ca va controla active in valoare totala de 160 miliarde de franci elvetieni dupa incheierea tranzactiei.

Divizia de private banking a ING din Elvetia administreaza active de 10 miliarde de euro. Excluzand aceste operatiuni, ING Private Banking controleaza active de 48 miliarde euro la nivel mondial, are 65.000 de clienti si 1.500 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ing, #private, #banking, #elvetia, #franci, #milioane , #stiri ING