ING vrea sa vanda integral divizia de asigurari prin IPO

Vineri, 05 Martie 2010, ora 18:32
1294 citiri
ING vrea sa vanda integral divizia de asigurari prin IPO

ING Groep NV, cel mai mare grup financiar din Olanda, va vinde toata divizia de asigurari, printr-o oferta publica initiala, a anuntat vineri directorul diviziei de asigurari din Europa Centrala, Tom Kliphuis, citat de Bloomberg si preluat de NewsIn.

ING se va pregati "pentru o oferta publica initiala de vanzare a diviziei globale de asigurari, cel mai probabil la sfarsitul lui 2011", desi compania isi evalueaza inca optiunile, a spus Kliphuis.

"Nu avem nicio intentie sa desprindem cumva Europa Centrala de restul" operatiunilor de asigurari.

ING a fost de acord sa vanda activitatile de asigurari, evaluate la 16 miliarde euro, precum si divizia americana de online banking, pentru a primi ajutoare financiare de la Uniunea Europeana pe perioada crizei.

Grupul vrea sa separe operatiunile bancare de cele de asigurari pana la sfarsitul anului.

ING are activitati de asigurari in Romania, Polonia, Cehia, Turcia, Spania si Ungaria. Vanzarile de asigurari din Europa au fost limitate in al patrulea trimestru, in special in Europa Centrala, pe fondul crizei economice.

Posibila oferta publica initiala "depinde de conditiile din piata, insa cel mai probabil scenariu este ca va fi facuta in etape", a spus Kliphuis.

"Ar putea fi organizate doua oferte". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asigurari, #ing, #integr, #ipo, #vanzare , #stiri ING