Marius Popescu, noul director general al ING Fond de Pensii

Marti, 30 Martie 2010, ora 10:56
2960 citiri
Marius Popescu, noul director general al ING Fond de Pensii

ING Fond de Pensii va avea din 1 aprilie un nou director general, Marius Popescu, in prezent sef al ING Investment Management, numit in locul Emiliei Bunea care va prelua functia de director financiar in cadrul ING Asigurari Europa Centrala, a anuntat marti compania.

Mandatul lui Marius Popescu in pozitia de director general al ING Fond de Pensii urmeaza sa fie supus aprobarii Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), precizeaza Mediafax.

"Promovarea unui membru din echipa ING Romania in structurile regionale de top management ale Grupului dovedeste, o data in plus, nivelul ridicat de expertiza al specialistilor romani si rezultatele excelente obtinute pe plan local", a declarat, in comunicat, Cornelia Coman, director general ING Asigurari de Viata si presedinte al Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.

Emilia Bunea (40 de ani) s-a alaturat echipei ING in septembrie 2007
, cand a preluat mandatul de director financiar al ING Asigurari de Viata, avand ca principale atributii coordonarea cadrului privind profitabilitatea companiei, managementul activelor si cheltuielilor, controlul riscului nonfinanciar, coordonarea procesului de bugetare.

Incepand cu luna august 2008, Bunea a fost desemnata director general al ING Fond de Pensii. Cu o cariera in domeniul financiar de 13 ani, Emilia Bunea este, de asemenea, responsabila in cadrul Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), pentru coordonarea Comisiilor Juridica si de Actuariat.

Din pozitia de director general al ING Fond de Pensii, Marius Popescu (35 de ani) va fi responsabil cu stabilirea directiilor de dezvoltare necesare pentru a asigura atingerea obiectivelor companiei, precum si rolul de reprezentare in relatia cu presa si autoritatile, continuand sa se implice activ in cresterea importantei pensiilor private in economia romaneasca.

Popescu are o experienta de 9 ani in domeniul financiar, in ultimii 5 ani dezvoltandu-si cariera in cadrul ING. S-a alaturat echipei ING in 2005, ca manager de investitii al ING Asigurari de Viata, pentru ca in 2008 sa preia mandatul de director general al ING Investment Management Romania.

In aceasta calitate, responsabilitatile sale au fost legate in principal de coordonarea investitiilor romanesti ale fondurilor ING in Luxemburg. Anterior, a lucrat timp de patru ani ca analist financiar pentru General Motors in America de Nord.

Marius Popescu are certificarile CFA (Chartered Financial Analyst, fiind membru al Toronto CFA Society si CFA Romania), ACCA (Chartered Certified Accountant), CGA (Certified General Accountant, membru al CGA Canada) si este absolvent MBA la Saint Mary's University in Halifax, Canada.

"Sunt constient de rolul extrem de important pe care orice manager din acest domeniu trebuie sa si-l asume, pentru a contribui la dezvoltarea si consolidarea in continuare a pietei pensiilor private obligatorii. 2010 marcheaza un moment de referinta pentru aceasta piata, an in care activele din administrarea fondurilor de pensii obligatorii vor depasi pragul de 1 miliard de euro, dar si un prim pas catre normalitate, odata cu majorarea contributiilor virate la 2,5% din salariul brut al celor aproape 5 milioane de participanti", a declarat Popescu.

Pe segmentul de pensii private, compania ING Fond de Pensii administra la sfarsitul lunii februarie 2010 active nete in valoare de 1,077 miliarde lei, detinand o cota de 39,51% din piata pensiilor private obligatorii (care cumula un total al activelor nete de 2,725 miliarde lei).

La aceeasi data, ING Fond de Pensii avea 1.633.248 participanti, dintre care aproximativ 95% au platit cel putin o contributie de la inceputul colectarii in sistem.

Performanta investitiilor fondului de pensii obligatorii al ING in intervalul februarie 2009-februarie 2010 a fost de 23,5%, fata de 21,5% cat a fost randamentul mediu ponderat al tuturor fondurilor din Pilonul II in aceeasi perioada, conform statisticilor APAPR.

La aceeasi data, randamentul anualizat de la lansare al fondului de pensii obligatorii al ING a fost de 19,9%, fata de 16,9%, cat a fost performanta medie a tuturor fondurilor obligatorii in aceeasi perioada.

#ing, #fond, #pensii, #emilia, #bunea , #stiri ING