Misu Negritoiu, propus la sefia ASF

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 12:29
1950 citiri
Misu Negritoiu, propus la sefia ASF

Misu Negritoiu, cel care a condus timp sase ani operatiunile ING Bank in Romania din functia de director executiv si CEO, a fost propus pentru conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Premierul Victor Ponta a discutat, la sediul Bancii Nationale a Romaniei, cu guvernatorul Mugur Isarescu despre nominalizarea unei persoane la conducerea ASF. La intalnirea de la sediul BNR au mai participat Misu Negritoiu, fostul director general al ING Bank Romania, si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

Marti, premierul a anuntat ca va prezenta propunerea pentru conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) dupa ce va avea o discutie cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, programata pentru miercuri dimineata.

"Mai am o discutie maine dimineata cu domnul guvernator si vom anunta propunerea", a precizat Ponta, marti, la Parlament.

Luni, premierul Victor Ponta a declarat ca PSD, UNPR, PC si UDMR vor avansa, marti, o propunere comuna pentru sefia ASF, el aratand ca va avea o discutie in prealabil si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pe aceasta tema.

"In ceea ce priveste alte institutii aflate in subordinea Parlamentului, am hotarat impreuna sa declansam procedura in cadrul Parlametului pentru numirea unui nou presedinte la ASF", a spus Ponta, dupa reuniunea liderilor coalitiei guvernamentale.

Intrebat pe cine sustine la presedintia ASF si daca Misu Negritoiu este o varianta, Ponta a raspuns: "Urmeaza sa am o discutie azi sau maine cu guvernatorul BNR, domnul Isarescu, si marti grupuruile PSD, UNPR, PC si UDMR vom avea o propunere comuna".

#misu negritoiu, #conducerea ASF, #propuneri conducere ASF , #stiri ING