Profit net de circa 500 milioane de euro pentru ING

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 10:55
1322 citiri
Profit net de circa 500 milioane de euro pentru ING

ING a inregistrat un profit net de circa 500 milioane de euro in trimestrul al treilea, fata de o pierdere de 478 milioane euro in perioada similara a anului trecut, datorita rezultatelor bune ale diviziei bancare, dar si economiilor obtinute prin reducerea personalului si a activelor. 

Profitul net de baza (exclude impactul factorilor exceptionali si al vanzarilor de operatiuni) s-a plasat, in perioada iulie-septembrie, in jurul nivelului de 750 milioane euro, comparativ cu un rezultat negativ de 585 milioane euro in al treilea trimestru al lui 2008, se arata intr-un comunicat al ING, preluat de Mediafax.

Profitul net s-a plasat, in trimestrul al doilea, la 71 milioane euro, cand castigul net de baza a fost de 229 milioane euro.

Grupul a inregistrat un rezultat comercial pozitiv de 2,4 miliarde euro, atribuit in principal operatiunilor bancare, insa portofoliile de active de credit si investitii imobiliare au generat un impact negativ de 850 milioane euro.

Divizia bancara a inregistrat un profit net de baza de 250 milioane euro, datorita veniturilor stabile din dobanzi si reducerii cheltuielilor, iar operatiunile de asigurari au consemnat un castig net fundamental de 500 milioane euro, pe fondul ameliorarii conditiilor de piata.

ING precizeaza ca a obtinut economii de 1 miliard de euro in primele noua luni ale acestui an, in urma masurilor de eficientizare implementate.

"Reducerile de personal au totalizat 10.400 de locuri de munca cu norma intreaga pana la finele celui de-al treilea trimestru (...)

O reducere cumulativa de 16% a activelor bancii a fost obtinuta pana la finele lunii septembrie, cu mult peste tinta de scadere cu 10% asumata pentru acest an fata de septembrie 2008", se arata in comunicat.

La finele lunii septembrie a anului trecut, ING Bank controla active in valoare totala de 1.075 miliarde euro, potrivit unui raport trimestrial al grupului olandez.

Provizioanele de risc pentu trimestrul al treilea din acest an sunt estimate la 700 milioane euro, reflectand dificultatile care persista pe piata de credit, reiese din datele prezentate luni de ING.

Cifrele cuprinse in comunicat repreznita estimari rotunjite si se bazeaza pe date preliminare.

Rezultatele financiare din trimestrul al treilea nu includ impactul negativ exceptional de 1,3 miliarde euro legat de implementarea masurilor cuprinse in acordul de restructurare convenit cu Comisia Europeana si prezentat luni dimineata, intr-un alt comunicat.

Aceste costuri vor fi inregistrate in trimestrul al patrulea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#profit, # euro, # ING , #stiri ING