Romania ar putea adopta euro in 2020

Marti, 24 August 2010, ora 11:32
1101 citiri
Romania ar putea adopta euro in 2020

Parerile analistilor cand se pune problema adoptarii euro de catre Romania sunt impartite. In timp ce unii considera ca tara noastra ar putea adopta moneda unica europeana in 2017, altii sustin ca Romania va fi capabila de acest lucru peste 10 ani, respectiv dupa 2020.

"Este greu de spus cand va fi oportuna adoptarea euro de catre Romania, dar cred ca putem porni de la a asuma o amanare de minimum doi ani, adica nu mai devreme de 2017, considera Florian Libocor, economistul-sef al BRD.

Pe de alta parte, economistul-sef al ING, Nicoale Chidesciuc, considera ca o tinta credibila pentru adoptarea euro ar fi dupa anul 2020.

"Tinand cont de nivelul de dezvoltare actual si de reformele structurale prin care mai trebuie sa treaca economia, o tinta credibila ar putea fi dupa anul 2020, apreciaza Nicolaie Chidesciuc, economistul-sef al ING.

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu declara recent ca programul de adoptare a euro, inclusiv tinta stabilita, trebuie rediscutat in contextul evolutiilor din economie.

Isarescu a atras atentia in mai multe randuri ca adoptarea euro inainte ca economia sa se fi ajustat si firmele romanesti sa devina competitive pe pietele externe nu este de dorit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro, #isarescu, #chidesciuc, #ing , #stiri ING