Somajul sporeste numarul conturilor nealimentate

Marti, 14 Iulie 2009, ora 13:36
985 citiri
Somajul sporeste numarul conturilor nealimentate

Numarul conturilor goale la fiecare colectare lunara de contributii ar putea depasi 35-36% din totalul conturilor colectate lunar in ultimele luni ale acestui an, de la 29% in prezent, pe fondul cresterii numarului de someri, a declarat, marti, directorul general al ING Fond de Pensii, Emilia Bunea, potrivit NewsIn.

"Vor fi mai multe conturi nealimentate. Acel cont ramane valabil, iar persoana isi va relua contributiile in momentul in care se va reincadra in campul muncii", a explicat Bunea.

Potrivit APAPR, numarul conturilor goale la fiecare colectare lunara de contributii la pilonul II de pensii private obligatorii a crescut de la 24% in decembrie 2008, la 29% in prezent, din cauza somajului si dificultatilor financiare ale angajatorilor.

In primele sase luni ale acestui an, numarul conturilor ramase goale (fara nicio contributie de la start) s-a redus semnificativ, de la 11% la 8,7%.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#contributii, #conturi, #pensii , #stiri ING