Comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in prima parte a anului

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 11:19
1215 citiri
Comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in prima parte a anului

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in primele trei trimestre cu 0,2% ca serie bruta si cu 1,3% ca serie ajustata, iar cel al afacerilor pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut cu 3%, respectiv 3,5%, potrivit datelor transmise de INS.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a crescut cu 0,2%, datorita cresterilor inregistrate la activitatile provenite din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (10,5%). Scaderi au inregistrat activitatile provenite de la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-8,9%), activitatile provenite de la intretinere si reparare a autovehiculelor (-8%) si de la comertul cu autovehicule (-5,2%)", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, a inregistrat o cifra de afaceri cu 3% mai mica comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, provenita de la serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (-19,9%), de la activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (-9,2%) si de la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-4,9%).

Cresteri s-au inregistrat la activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (6,5%) si la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (0,7%).

Volumul afacerilor din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in septembrie fata de august cu 5,7% ca serie bruta si cu 5,1% ca serie ajustata, in timp ce volumul afacerilor din servicii prestate populatiei a scazut cu 5,5%, respectiv 1,5%.

Fata de septembrie 2012, afacerile provenite din comertul cu autovehicule si motociclete au consemnat un avans de 7,5% ca serie bruta si de 4,4% ca serie ajustata. Cresteri s-au inregistrat si la afacerile pentru serviciile prestate populatiei, de 1,5% serie bruta si 3,3% serie ajustata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#comert autovehicule, #comert motociclete, #piese auto comert, #accesori autovehicule , #stiri INS