Prognozele managerilor de companii: Cresteri pe toate fronturile pana in septembrie

Luni, 28 Iulie 2014, ora 10:59
1276 citiri
Prognozele managerilor de companii: Cresteri pe toate fronturile pana in septembrie

Managerii companiilor estimeaza pentru perioada iulie - septembrie crestere in comertul cu amanuntul si un avans moderat in industria prelucratoare, constructii si servicii, in raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural al INS.

In cadrul anchetei de conjunctura din luna iulie, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +7%) si o relativa stabilitate a preturilor (sold conjunctural +3%) si a numarului de angajati (sold conjunctural -1% pe total), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste estimarea productiei, pentru unele dintre activitati se va inregistra tendinta de crestere mai mare decat pe total industrie prelucratoare si anume: fabricarea bauturilor (sold conjunctural +36%), fabricarea produselor din tutun (sold conjunctural +25%) si pentru activitatea din industria metalurgica (sold conjunctural +24%).

Pentru activitatea de constructii se prognozeaza un avans moderat al volumului productiei (sold conjunctural +10%) in perioada iulie-septembrie si o relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +1%) si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural +5%).

In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, managerii preconizeaza o crestere moderata a acestora (sold conjunctural +6%).

In sectorul comert cu amanuntul, managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni o tendinta de majorare a activitatii economice (sold conjunctural +27%) si a volumului comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale (sold conjunctural +26%).

De asemenea, angajatorii prognozeaza cresterea moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +6%), precum si a preturile de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural +9%).

Cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +8%), iar preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural +1%).

Managerii din acest sector estimeaza insa o scadere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural -6%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#manageri companii, #cresteri industria prelucratoare, #numar salariati companii, #comert cu amanuntul , #stiri INS